[GI] Walka czy Magia
Ja magii nie używam w ogóle, preferuję styl łowcy: miecz jednoręczny i łuk. Jeśli chodzi o magów to jest to ścieżka dość ciekawa. Co prawda na początku jest ciężko, ale później, jak się już zdobędzie kilka kręgów i ciekawe runy, to mag wymiata . Mimo to wolę grać wojownikiem, taki styl gry sprawia mi większą przyjemność i gram tak prawie zawsze .
Użytkownik Archol dnia Feb 13 2007, 09:24 PM napisał
Niestety nie grałem w Gothica III więc nie mogę się wypowiedzieć na ten temat, choć nie wątpię że jest świetny. Ale pewnie i tak chwyciłbym za miecz niźli włożył szatę maga .
[post="54483"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
no to musisz spróbować ...uwązam że większośc poprze mnie ze kula ognia z gothica 3 jest o wile bardziej realistyczna niż ta brzydka bezbarwna kula ognia z G 1
Zawsze gram magiem w Gothica, bo:
- czary na wysokim poziomie są niesamowicie silne
- jeśli odpowiednio rozegra sie grę magiem można walczyć równie dobrze mieczem (tylko jednym niestety)
-można opanować kusze jeśli zastosuje się trik (straż + kadet magii )
Magia jest nudna to fakt, ale na pewno nie jest gorsza do miecza, powiedział bym nawet że przerasta go siłą. Ostatecznie wybieram magię
- czary na wysokim poziomie są niesamowicie silne
- jeśli odpowiednio rozegra sie grę magiem można walczyć równie dobrze mieczem (tylko jednym niestety)
-można opanować kusze jeśli zastosuje się trik (straż + kadet magii )
Magia jest nudna to fakt, ale na pewno nie jest gorsza do miecza, powiedział bym nawet że przerasta go siłą. Ostatecznie wybieram magię
Walka bronią jednoręczną bądź dwuręczną jest oczywiście ciekawsza niż używanie magii, ale nie wolno jej lekceważyć. Przecież "czarowanie" nie musi być nudne i ciężkie. Poza tym magią zrobimy największą demolkę, jaką da się zrobić w Gothic'u