mam już 10 poziom i nową cechą nabytą na tym poziomie jest uderzenie ki tyle że jest tu problem ani w atyrutach go nie ma ani w umiejętnościach dzięki za wszelką pomoc
[IWD2] Mnich
To ja może zacytuję z mojego Podręcznika Gracza D$D 3.5
"Uderzenie ki: Na 10 poziomie atak bez broni mnicha jest wzmocniony przez ki. Takie uderzenie bez broni powoduje obrażenia stworzeniu z redukcją obrażenia, choćby upiorowi, tak jak gdyby ciosy były zadawane bronią z premią +1"
Na 13 poziomie jest +2
Na 16 poziomie jest +3
Z tego wynika, że twój mnich ma teraz rękę +1
"Uderzenie ki: Na 10 poziomie atak bez broni mnicha jest wzmocniony przez ki. Takie uderzenie bez broni powoduje obrażenia stworzeniu z redukcją obrażenia, choćby upiorowi, tak jak gdyby ciosy były zadawane bronią z premią +1"
Na 13 poziomie jest +2
Na 16 poziomie jest +3
Z tego wynika, że twój mnich ma teraz rękę +1
Hmmm... z tego co ja wiem to Finezję w walce można stosować do każdej broni lekkiej [małej] + rapiera. Czyli pięści [ jako broń lekka ] podlega działaniu atutu Finezja w walce. Ale to się zupełnie nie opłaca stosować. Mnichowi lepiej Siłę maxować i nie bawić się w Zręczność[ dać tak z 14 Zr i wystarczy ].
To dobrze, że nie dodajesz Finezji, ponieważ to strata punkt, który może się przydać, np. polepszenie walki krótkim mieczem.
Jak się potrafi grać, to mnich może być potężną bronią.
Co do tego, to co to za problem grać 6, 5 czy 4 postaciami? Ja przeszedłem grę jedną postacią. Krasnoludzkim wojownikiem/kapłanem a jeszcze wcześniej półorkiem - wojownikiem/barbarzyńcą. Nie gram na kodach
Cytat
Ok, zrobiłem już team ale bez mnicha biggrin.gif
Pierwszy raz próbuję 5 postaciami smile.gif
Pierwszy raz próbuję 5 postaciami smile.gif
Co do tego, to co to za problem grać 6, 5 czy 4 postaciami? Ja przeszedłem grę jedną postacią. Krasnoludzkim wojownikiem/kapłanem a jeszcze wcześniej półorkiem - wojownikiem/barbarzyńcą. Nie gram na kodach