Mam pytanie do tych co mieli/mają w drużynie mnicha
mam już 10 poziom i nową cechą nabytą na tym poziomie jest uderzenie ki tyle że jest tu problem ani w atyrutach go nie ma ani w umiejętnościach dzięki za wszelką pomoc
To ja może zacytuję z mojego Podręcznika Gracza D$D 3.5
"Uderzenie ki: Na 10 poziomie atak bez broni mnicha jest wzmocniony przez ki. Takie uderzenie bez broni powoduje obrażenia stworzeniu z redukcją obrażenia, choćby upiorowi, tak jak gdyby ciosy były zadawane bronią z premią +1"
Na 13 poziomie jest +2
Na 16 poziomie jest +3
Żeby nie zakładać nowego tematu, to spytam się tutaj.
Właśnie zamierzam sobie jeszcze raz zagrać w IWDII i zastanawiam się czy nie wziąć sobie mnicha, jak go oceniacie, czy zadaje mocne hity bez broni i na ile jest wytrzymały nie nosząc zbroi ???
ja jestem w 3 rozdziale na początku jest może ciężko bo duże hity mu siadają ale później imho jakoś daje rade a ciosy to ja wiem z tego co widze to częściej woj/ łowca mają krytyki niż on jedynie wysokie rzuty ma to główny atut
Hmmm... z tego co ja wiem to Finezję w walce można stosować do każdej broni lekkiej [małej] + rapiera. Czyli pięści [ jako broń lekka ] podlega działaniu atutu Finezja w walce. Ale to się zupełnie nie opłaca stosować. Mnichowi lepiej Siłę maxować i nie bawić się w Zręczność[ dać tak z 14 Zr i wystarczy ].
Ja akurat nie mam. Tak jak mówiłem, Mnich + atut Finezja to kombinacja... nieroztropna, żeby nie mówić brzydko. A czemu pytasz Luyanki? Jak masz jakieś pytanie o mnicha to wal śmiało. Wiem że mi nie uwierzysz ale mnich to moja ulubiona klasa postaci
Nie daję Finezji do mnicha. Nigdy. Ani w IcewindDale ani w żadnej innej grze. Raz dałem Finezje w "papierowym" D&D bo miałem bardzo słabe rzuty kością: miałem 9 Siły i 16 Zręczności. Więc wtedy wybrałem Finezje żeby móc w ogóle w cokolwiek trafić, ale to była porażka.
Jak się potrafi grać, to mnich może być potężną bronią.
Cytat
Ok, zrobiłem już team ale bez mnicha biggrin.gif
Pierwszy raz próbuję 5 postaciami smile.gif
Co do tego, to co to za problem grać 6, 5 czy 4 postaciami? Ja przeszedłem grę jedną postacią. Krasnoludzkim wojownikiem/kapłanem a jeszcze wcześniej półorkiem - wojownikiem/barbarzyńcą. Nie gram na kodach