Muszę powiedzieć, że Wiedźmin jest IMO MISTRZOSTWEM. W dzisiejszych czasach wychodzą gry tylko po to by zachwycać grafiką, przepych, marketing. I potem idziemy do sklepu, wydajemy 150 zł, żeby pograć 5 godzin w kolejną bezsensowną grę po której nic nie zostaje.
KLIMAT:
Wiedźmin morduje klimatem. Morduje ciętym językiem postaci(tu bd porównywał do dennego Gothica 3

), Bezimienny mówi bezpłciowo. Nie zauważyłem większej różnicy gdy był zdenerwowany a gdy był spokojny. Geralt jest wiedźminem musi się wypowiadać w ten sposób. Dobrym posunięciem w grze są przekleństwa, język trywialny sprawia, że bardziej się można do gry zbliżyć. (mam 15 lat zaraz ktoś powie że się podniecam przekleństwami xD)
Walka:
TO JEST CRPG, hello?
W BG 2 nie używało się uników, parowań itp, a jednak bawił genialnie. A walka jest efektowna, dynamiczna, brutalna czego chcieć więcej.
Fabuła:
Najlepsza z jaką się zetknąłem w grze (jestem w pełni trzeźwy). Największe na mnie wrażenie wywarło śledztwo w Wyzimie, nieudane małżeństwo w Odmętach i ostateczny zwrot akcji. Podejmowanie decyzji młaahh :*.
Muzyka:
Sam takiej słucham.....
I zgadnijcie jaką ocenę dam......
9,5/10 jednak to wczytywanie potrafi wpienić