Z przyjemnością skomentuję pierwszy post. Nie będę używał quote'ów, bo wydłużą moją wiadomość...
'Z przykrością muszę stwierdzić ze grafika jest jak w 2000 roku w jakiejś dennej grze dorzuconej do gazetki CD- projekt'
Moja pierwsza salwa śmiechu. Jeżeli kupujesz cRPG'a dla grafiki, to albo nigdy nie miałeś styczności z klasykami gatunku, albo jesteś kolejny fanatykiem Gothica 3. w RPG'u chodzi o fabułę. Wiedźmin ma ją genialną, a G3... Tam jest w ogóle jakaś fabuła?
Nie będę przytaczał całego cytatu, w każdym bądź razie chodzi o system walki - Witcher to nie h&s, czy Oblivion. Grałeś w P:T? Zapewne nie. W każdym bądź razie tam na pudełku było napisane coś w rodzaju: 'Sigil, miasto, w którym słowo potężniejsze jest od miecza'. I to była prawda. Tutaj jest to nieco bardziej zbalansowane, jednakże główna idea tej myśli jest wciąż aktualna.
'Mozę jestem zawiedziony bo dopiero zaczynam grac i nie wiem co się będzie działo dalej, lecz na początku całkowicie się zawiodłem'
Tutaj chyba nie muszę komentować, co?
'Pamiętam ze wielka zaleta gothica był szybko obracający się obraz który można było przewijać np literka Q czy E, tutaj całkowicie nie rozumiem jak można obkrecic myszka ale to zajmuje dużo czasu.'
Ciężko mi zrozumieć to zdanie, bo w sumie nie wiem co znaczy 'obkrecic', ale chyba główną myśl złapałem. Początkujący gracz mógłby się z tobą zgodzić, gdyż spowalnia to akcję. Zastanowiłeś się może jednak po co twórcy zamieścili w grze takie sprytny feature zwany aktywną pauzą? Może żeby użyć eliksirów, zmienić tryb walki czy ustawić dogodnie kamerę...
'Tak patrze i czy akcja zmienia się gdy wypełniamy jakieś zadanie?
Ty wyszedłeś chociaż z Kaer Mohren?
Ekh już gdzieś mówił, że ta gra nie bez kozery ma na opakowaniu znaczek '+18'. Tu nie chodzi tylko o wulgaryzmy czy sceny erotyczne. Tą grę trzeba zrozumieć. I nie wiem czemu, ale coraz bardziej denerwują mnie ludzie, którzy nie czytali 'Wiedźmina' i nie są w stanie sprostać temu, co widzą na ekranach komputerów grając w Witchera.
Moja ocena 9/10. Patch 1.2 poprawia czas ładowania i z tego powodu jestem zadowolony. Żałuję tylko, że mam za mało czasu na granie. Jeszcze nawet raz nie udało mi się ukończyć Wiedźmina, a muszę zrobić to 3 razy
[Dodano po chwili]
I oficjalnie cię ostrzegam, że jeżeli nie będziesz stosował słownika i interpunkcji (tego on za ciebie nie zrobi, gdyż leniom nie pomaga), to każdy kolejny post będzie skutkował ostrzeżeniem. Do skutku. Świąteczny czas dobroci musiał się skończyć zanim się zaczął...