Na pewno każdy z was wspinał się po kamiennych schodach w Starym Klasztorze, i zauważyliście kolumnę, która nie podpierała niczego. Gdy bezi nakieruje na nią oczami podświetla się i widnieje napis "kolumna". Chciałem ją jakoś przewrócić, bo po drugiej stronie był troll ale bezi porusza tylko ramionami i nie wie co ma zrobić. Myślałem że przewrócę ją, przejdę po niej i pokonam trolla, który pilnuje skrzyni. Oczywiście przeskoczyłem przepaść i zabiłem go ale myślę że tą kolumnę da się jakoś przewrócić. Co trzeba zrobić?
PS. Na niebie nad klasztorem wiać gwiazdozbiór "kso". Ciekawe co on może oznaczać? Zresztą jest wszędzie nad kamieniami ogniskującymi.
Mogę się mylić (nie wiem czy pamiętam po prostu dobrze) ale np pochodnie w bractwie były o ile dobrze pamiętam podpisane jako "pochodnia" a nic z nimi zrobić się nie dało, może tu też?
Chodzi ci o te dziwne słupki, które na noc się zapalają na niebiesko? Jeżeli tak to oznacz że z kolumną idzie coś zrobić, ponieważ te pochodnie z bractwa zapalają się same.
Próbowałem na wiele sposobów przewrócić tą kolumnę. Żaden z nich jednak jej nie przewrócił. Możliwe że jest to tylko "dodatek", który ma tylko zmarnować nasz czas.
Może twórcy zwyczajnie zapomnieli o tym, aby dodać tam jakąś opcję. Ja też próbowałem przewrócić ta kolumnę ale nie udało mi się. Oczywiście ciekawość nie dała mi spokoju i mimo wszystko dostałem się tam . I dla pocieszenia powiem wam, że w tej skrzyni nie ma nic ciekawego, kilka złotych monet i jakieś buble.
Wiem że to proste przeskoczyć przepaść ale nie daje mi spokoju ta kolumna! Niepotrzebna ci nawet akrobatyka, bo trolla możesz zabić stojąc na skraju przepaści (oczywiście monstrum też cię będzie trafiało).
Tą kolumnę podobno można przewrócić!Przewrócić ją można obchodząc ją w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.Podobno jest też bug,który przewraca ją w...odwrotnym kierunku.Ale ona się przewraca w złą stronę jak się ją obejdzie zgodnie z ruchem wskazówek zegara.