Marszałek Wojny
Ilość postów: 12240
Klasa: Kosmiczny Marines
Świetnie, kolejny remake/remaster. Jakże oryginalnie.
Sprzymierzeniec Smoków
Ilość postów: 529
Klasa: Mroczny Rycerz
Z jednej strony się cieszę, bo czekam na to od lat. Z drugiej strony...to ma być action rpg, a nie crpg z krwi i kości. Obawiam się, że to zabije klimat i ducha tej gry.
Gość_Tangert*
Po co robić nowe gry, jak ludzie kupują reamastery, a kasa ta sama jak pry nowym tytule przy 1/10 nakładów.
Sprzymierzeniec Smoków
Z tego co piszą to jest remake, a nie remaster. Zatem koszt stworzenia tej gry będzie porównywalny ze stworzeniem zupełnie nowej gry.
Pan Rozkładu
Ilość postów: 2753
Klasa: Nekromanta
Jakoś nie czuję się przekonany.
Marszałek Wojny
Ilość postów: 12240
Klasa: Kosmiczny Marines
Jak to ma być aRPG pokroju "Upadłego Zakonu" to tym bardziej postoje. Chyba największe rozczarowanie w przeciągu ostatnich lat.
Złotousty
Ilość postów: 9877
Klasa: Bard
Ale gdzie Wy widzicie, że to ma być aRPG? Oni tylko napisali, że nowa oprawa graficzna + ulepszenie mechaniki gry. I to dobre wieści są. KotOR powstał w 2003 roku, to szmat czasu temu. Fajnie byłoby jednak pograć w tę samą historię, ale dopasowaną graficznie do dzisiejszych standardów i z mniej drewnianą mechaniką. Jako fan gry jestem za.
Sprzymierzeniec Smoków
Najbardziej to chciałbym dostać Kotora 3, ale dobrym remake nie pogardzę. No właśnie dobrym, a tu mam obawy, że skupią się na oprawie graficznej i walce kosztem fabuły.
Złotousty
Ilość postów: 9877
Klasa: Bard
Wydaje mi się, że mamy za mało konkretnych informacji. Trzeba poczekać na więcej, ale jeśli okroją RPG-ową otoczkę na rzecz akcji, to pewnie też będę kręcił nosem. Chyba że przygotują to bardziej w stylu "Wiedźmina 3", gdzie za dynamiką rozgrywki idą porządne, soczyste elementy RPG. Tylko że wtedy trzeba by też podszlifować dialogi, które jeśli dobrze pamiętam, są długawe, rozwlekłe w stylu klasycznego RPG-a, więc przy dodaniu elementów akcji może to nie pasować.