Prawy wojownik
Ilość postów: 117
Klasa: Rycerz
Witam. Mam problem. Jestem dopiero na półwyspie poniewaz zakonczyłem grę wojem. Ten mój czarodziej ma magiczna strzałę, lodowy pocisk i berło takie podstawowe. Jak walczylem z bosse gangu o klucz do wiezienia, to praktycznie daelan zrobil za mnie wszystko bo ja biłem po 3-6. Czy na początku czary są rzeczywiście takie słabe czy ja coś źle zrobilem??
Obrońca Groty
Ilość postów: 1415
Klasa: Krasnolud
Nie, wszystko masz dobrze. Czarodzieje są na początku dosyć słabi, cóż trzeba to przeżyć. Graj dalej z Dealanem, zdobywaj jak najwięcej doświadczenia. Potem Twoja postać stanie się mocniejsza.
EDIT
A, jeszcze jedno. Dawaj jak najwięcej do inteligencji, dzięki niej Twoje czary będą mocniejsze.
Ilość postów: 49
mi sie wydaje że do charyzmy ale co tam
ja zaczynałem zawsze od żebraczego gniazda XD
Obrońca Groty
Ilość postów: 1415
Klasa: Krasnolud
Wybieraj najlepiej czary ofensywne + identyfikacja, oszołomienie, itp. Ja zawsze wybieram panterę, albo baśniowego smoka jako chowańca.
Prawy wojownik
Smoka jeszcze nie moge. A co do oszolomienia to mam takie cos ale jakoś nie działa. Narazier trzepe z jakiegoś czaru na 2 poziom tzn. 2 krąg. Mimo wszystko duzo łatwiej się gra magiem w NWN niż w gothicu ;]
Ilość postów: 49
ja bym radził dawać czary typu magiczne pociski o większość obszarowych a szczególnie dawać kamienną skóre i opończe czarów bo wtedy masz dobrą obrone zapewnioną
Prawy wojownik
Na początku nie mogę takich zaklęc a tą skórę mam. a jeszcze jedno. Po co są te Miedziane amulety fluoryty i inne takie duperele?? mi czarodziejowi sie przydadza czy opchnac na bazarze??
Prawy wojownik
Ja wiem przecierz gralem już wojem i z reszta z tym mieczem biegałem. Tyle ze mi sie nie przyda jakos czarodziejowi :} jesl isprzedawac to po co one sa przecierz musza miec zastosowanie??