[Wiedźmin 3: Dziki Gon] Właściwości kart

Drobna pomyłka się tu wkradł. Jaskier i owszem ma zdolność "rogu dowódcy" , która działa jak napisaliście, ale pozostałe mają umiejętność wysokie morale która dodaje jeden punkt każdej karcie w rzędzie prócz tej właśnie dołożonej.
„Powiedziane jest: Światem włada zła siła. Chcąc jej okazać posłuszeństwo, winniśmy być równie niszczycielscy jak ona. Aby mówić o »cnocie« albo »występku«, trzeba dysponować jakąś skalą wartości. A jaką skalą wartości, jakim porównaniem w sensie dobra i zła dysponuje człowiek? Jeśli coś uważam za dobro, czyż istotnie jest to dobrem w oczach Boga? Jeśli coś uważam za zło, czy jest ono nim w istocie? Jeśli Bóg niszczy wszelkie więzi między ludźmi, to czyż nie należy Go naśladować?”

"Achaja"
Odpowiedz
Słuszna uwaga, poprawione. Dzięki za czujność!
Znalazłem jedyne źródło i cel wszelkiej racji
Odpowiedz
Kontynuując czepianie się - "Warto pamiętać, że Wysokie morale nie występuje w taliach Cesarstwa Nilfgaardu i Potworów." a Kejran to co, pies? I co do Medyków: Menno Coehoorn a i owszem jest z urodzenia suczym chwostem, i trupem z stanu faktycznego, ale jako medyk się sprawdza.
PS. Czemu pod medykiem jest obrazek szpiega?
„Powiedziane jest: Światem włada zła siła. Chcąc jej okazać posłuszeństwo, winniśmy być równie niszczycielscy jak ona. Aby mówić o »cnocie« albo »występku«, trzeba dysponować jakąś skalą wartości. A jaką skalą wartości, jakim porównaniem w sensie dobra i zła dysponuje człowiek? Jeśli coś uważam za dobro, czyż istotnie jest to dobrem w oczach Boga? Jeśli coś uważam za zło, czy jest ono nim w istocie? Jeśli Bóg niszczy wszelkie więzi między ludźmi, to czyż nie należy Go naśladować?”

"Achaja"
Odpowiedz
Bo szpieg podszywa się pod Medyka! A co myślałeś?
Odpowiedz
Kejran przecież nie żyje... ale dodałem go Co do medyka - pokazuje go w stosie kart odrzuconych i jak przywracasz kartę, to zawsze daje ci wybór - tutaj wyborem jest akurat karta szpiega, co trudno pokazać, bo akurat tylko ta karta w rozgrywce na potrzeby artykułu została "zdjęta" z planszy.
Odpowiedz
Z tym szpiegiem jako medykiem to było czepianie się dla czepiania. Ważniejszy był fakt że Menno Coehoorn powinien zostać dodany do spisu Medyków.
A że kejran nie żyje - a bo to on jeden? Skellen i Coehoorn też już cesarskim powietrzem nie oddychają.
PS. Vattier de Rideaux jest wart punktów 4 nie 7.

"Achaja"
Odpowiedz
A jakie właściwości ma karta z krową?
Odpowiedz

Cytat

A jakie właściwości ma karta z krową?

Po zakończeniu rundy karta znika, ale pozostawia po sobie dodatkową jednostkę Bies (6 pkt, jednostka do walki w zwarciu, bez żadnych właściwości), która pozostaje na planszy po naszej stronie.
Odpowiedz
ale biesa musisz miec w rece czy dobierasz z talii?
Odpowiedz
To wygląda tak, że w pierwszym rozdaniu używasz Krowy z ręki. Jeśli karta zostanie usunięta z pola, to pojawia się Bies. Zwykle wygląda to tak, że wrzucamy Krowę w pierwszym rozdaniu i w drugim od razu pojawia się Bies po naszej stronie. Może dojść do sytuacji, gdy Krowa zostanie usunięta (np. przy użyciu Pożogi) i wtedy na jej miejsce automatycznie wskakuje Bies.
Odpowiedz
← Artykuły

[Wiedźmin 3: Dziki Gon] Właściwości kart - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...