Irenicusa dubbingował Krzysztof Kolberger, ale owszem, zrobił to świetnie. Za to Aerie mi się nigdy nie podobała, zresztą nie lubię tej postaci.
[BGII] Dubbing
jak dla mnie Aerie to taka slodka dziewczyna ktorej niemozna samej zostawic, tylko trzeba sie nia opiekowac caly czas i jak dla mnie ladny ma glos, heh ale co tu duzo gadac BG (obie czesci) pod wzgledem dziewkowym (muzyka, glosy postaci, odglosy otoczenia) to mistrzostwo
[EDIT]
taaaak, ale na date postu to nie zwrocilem uwagi
[EDIT]
taaaak, ale na date postu to nie zwrocilem uwagi
Nie wyobrażam sobie tej gry bez głosu Fronczewskiego "przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę"
I nie szkodzi, że temat stary:P
I nie szkodzi, że temat stary:P
Moim zdaniem najświetniejszy był głos Yoshimo (Henryk Talar) Po prostu mistrzostwo. No i Zborowski jako Sarevok, ale tylko w pierwszej części. W Tronie Bhaala ten głos nie jest już taki tajemniczy i nie ma echa - po prostu jakiś rzężący dziad
Cytat
Nie lubię Kobuszewskiego w jedynce czytającego sny. Jest beznadziejny.
Moim zdaniem jego głos tworzył klimat. Kojarzył mi się z jakimś mędrcem opowiadającym tajemniczą historię
Rzuciłem to już w Szałtboksie, ale tam prędko się zagubi w odmętach archiwum, więc dam też tutaj - a nuż kogoś to zainteresuje.
Mój artykulik o odkrywaniu kolejnych kart w (polskim, rzecz jasna) dubbingu BG.
A tutaj zestawienia aktorów i postaci przez nich granych z BG1 wraz z OzWM; BG2 Cienie Amn i BG2 Tron Bhaala.
Mój artykulik o odkrywaniu kolejnych kart w (polskim, rzecz jasna) dubbingu BG.
A tutaj zestawienia aktorów i postaci przez nich granych z BG1 wraz z OzWM; BG2 Cienie Amn i BG2 Tron Bhaala.