[Harry Potter i Kamień Filozoficzny] Recenzja

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją filmu "Harry Potter i Kamień Filozoficzny"!

Mały sceptyk w małym Wiktulu wykształcił się bardzo wcześnie, bo jeszcze na poziomie podstawówki, głównie dzięki rodzicom i pani od polskiego, którzy pokazali, że to, co "fajne dla wszystkich", niekoniecznie musi być dobre. Właśnie dlatego do histerycznej fascynacji moich rówieśników debiutancką powieścią pani Rowling podszedłem tak sceptycznie, jak tylko mogłem. Jednak ja również pozwoliłem zaczarować się historii młodego czarodzieja i z przyjemnością sięgałem po kolejne jej odsłony.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Odpowiedz
Szczerze mówiąc w ogóle nie rozumiem Twojej krytyki. Dla mnie ten film był prześwietny i nadal jest. Może faktycznie czuć w nim trochę infantylności, ale dokładnie to samo pamiętam z książek. Sztampę owiniętą w fantastyczną folię angielskiej baśni i dość klasycznej wizji magii. Jak dla mnie przedstawiono to najlepiej jak można było. I mnie też na początku bolało, że nic w filmie nie przedstawiono tak, jak sobie wyobrażałam, ale czy nie jest to bolączka wszystkich ekranizacji?
W sumie dużo bardziej lubiłam te pierwsze części, gdzie wszystko było niewinne i magiczne. Właśnie takie, chociaż brutalne to nadal dla dzieci. Dużo fajniejsze i bardziej unikalne niż ostatnie części, gdzie wszystko było po prostu buro-szare i pseudomroczne.
Odpowiedz
← Artykuły

[Harry Potter i Kamień Filozoficzny] Recenzja - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...