Prace Red'a
dzieki za komentarze a no uszka to celowo bo byly robione na przykladzie z Lodoss War (trafiliscie - ale tylko uszka , reszta obrazka to zupelnie moja inwencjia) w planie mam zamiar narysowac mange fantasy (juz jedna rysowalem jak ja z kumplem przemierzamy krainy , ja bylem magiem a on rycerzem , niestety ta manga byla zeszytowa i przepadla :roll: poki co mam sporo planow i jeszcze raz dziekuje za komenty :oops:
Cytat
Hawkwood, w Warcraft'cie i Record of Lodoss War elfy mają baaardzo długie uszy i sterczą poziomo.
To są japońskie wymysły niestety. Nie ma to nic wspólnego z rzeczywistym wizerunkiem elfów - Japończycy mają chore gusta jeśli chodzi o podkreślanie rozmiarów pewnych części ciała jak uszy, albo nosy (bądź też ich zaniku). Elfy nie mają nic wspólnego z japońską kulturą i estetyką (przynajmniej z punktu widzenia Europejczyka). Jako źródło wiedzy dla grafików interesujących się elfami polecam pewną stronkę: http://myth-drannor.net/DlabraddathNet/z-C...home%20page.htm
A jeśli chodzi o elfki z Warcrafta, to ich uszka nie są tak przyklapnięte jak w mangach :wink: .
No i offtop jakby niepatrzec no nic ja sie wypowiem, Kazdy widzi to swoimi oczyma , np niektorzy smierc widza jako czarnego kostura a niektorzy jako punkowa motocyklistke odziana w rozowe skory .... to niema znaczenia czy uszy sa do gory czy w bok , tak wogole to wiecie kto wymyslił elfy ? Bo ja zupełnie niewiem , w powiesciach były różnie pshedstwiane np w Wiedzminie były elfy ( górskie chyba) , jak wygladaly niepowiem bo by byl szereg tekstow ze tak niepowinny wygladac. Wiec podsumojac nikt niewie czy maja uszy do gory czy w bok czy tez na ukos .... na ten t emat mozemy tylko spekulowac . Koniec kropka
Elfka bardzo mi sie podoba, a ze również lubię mangę to podoba mi sie jeszcze bardziej:wink: Sama trochę rysuję, ale z powodu barku talentu raczej marne to wysiłki, tym bardziej wzrasta mój szacunek do osób, które tenże talent posiadają.
A jeśli chodzi o uszy, a także o elfy wogóle, to tyle ile książek, gier itp., tyle różnych rodzajów elfów i ich uszu. Jeździec różnorodności pędzi na koniu wyobraźni i sypie elfami i elfikami. Nic tylko podziwiać. :wink:
A jeśli chodzi o uszy, a także o elfy wogóle, to tyle ile książek, gier itp., tyle różnych rodzajów elfów i ich uszu. Jeździec różnorodności pędzi na koniu wyobraźni i sypie elfami i elfikami. Nic tylko podziwiać. :wink:
jesli masz obrazki na kompie to mozesz sobie zalozyc darmowe konto na serwisie typu www.deviantart.com albo www.digart.pl (tego 2giego niepolecam ... ludze tam potrafią byc czasem naprawde chamscy, co niektorzy bo znam tez tam fajne osoby ktore jak to czytaja to niech wiedza ze je pozdrawiam ) albo mozesz wklejac je do postow w tym forum jak mniemam ... tutaj samo forum miniaturki robi wiec .....
Widzę, ze jeszcze nie komentowałem :oops: A więc przepraszam za zwłokę i już wystawiam koments'a. No więc elfka bardzo ładna, a ja też lubię mange więc dodaje to uroku rysunkowi.
I po co dodawać coś od siebie :wink:
Czekam na więcej prac.
Cytat
Ja też jestem "zwolennikiem" pionowych uszu. Ale to wcale nie przekreśla rysunku
I po co dodawać coś od siebie :wink:
Czekam na więcej prac.