Witam. Jako mag zdobyłem już Kule Sfer, jest tylko jeden problem. Po jej zdobyciu podszedł do mnie Zakapturzony Czarodziej i powiedział że Kulę moge zatrzymać, ale musze dla Zakapturzonych wykonywać zadania, spox, ale podczas rozmowy z nim powinienem zapytać się o tych uwięzionych w mojej kuli rycerzy, a nie zapytalem się. Czy jest jakiś sposób na pozbycie się ich?
Chodzi ci o uwięzionych rycerzy solamnijskich? Dragonlance się kłania mili moi... Spokojnie - jeszcze będziesz miał okazję dopytać się o los uwięzionych rycerzy - bodajże po zakończeniu całej misji w Kuli i po promocji twoich podopiecznych magów. I jeszcze jedno - wybieraj dla nich najłatwiejsze zadania, a na koniec nie pozwól im, aby wykonali specjalny magicczny przedmiot! Inaczej dojdzie do małego wypadku w laboratorium i będziesz mógł się pobawić w "znajdź nerkę" :lol: .
No właśnie skoro już mowa o tych magicznych przedmiotach tworzonych przez twoich uczniów jest szansa, da się coś zrobić żeby zrobili mi tą zbroję czaroksiężnik, różkę mi się udało a reszta :?:
Chwila - pierwsze zadanie to banalny przedmiot, czyli np. różdżka, drugie - stworzenie zaklęcia - wybierz najprostsze, bo uczniowie pofruną w niebiosa! Trzecie zadanie to artefakt, do wyboru masz: szatę ucznia, kostur mocy i pierścień czarów. Moja rada - przystopuj chłopaków i zabroń im dłubania przy magicznych mocach, czyli zero przedmiotów! Inaczej prawie na 100% możesz zamawiać nekrologi dla studentów... Będzie wielkie bum i po ptokach.
Raczej nikła w przypadku trzeciego zadania - miałem kulę dwa razy, za pierwszym razem zaryzykowałem i moi uczniowie przenieśli się do Krainy Wiecznych Łowów, za drugim dałem sobie spokój i przynajmniej mogłem obejrzeć ich promocję. Osobiście radzę dać sobie spokój i nie zlecać im wykonania artefaktu.