Mam dokładnie identyczny problem z GII Nocą Kruka... i samą podstawką też
Ponowna reinstalacja gry nic nie daje, nawet przy wskazówkach z witryny cd-projectu (odinstalować *usunęłam też pliki dotyczące GII z rejestru*, zainstalować od nowa GII, uruchomić grę *kliknąć na nowa gra a nie wejść do menu głównego* - *to też był problem, gdyż z sama podstawka nie chciała się włączyć*, uruchomić od nowa kompa, "pograć")
System plików to FAT32, więc na pewno nie będzie problemu z brakiem dostępu do folderu (tylko przy NTFS)
Uruchomienie w trybie zgodności z innymi systemami- brak efektów.
Sprawdzenie pliku VDFS.CFG- wszystko jak być powinno.
Podejrzewam, że wszystko przez instalację nowego systemu (XP z SP2- pomyśleć, że windowsa mam tylko do gier i tak nie działają... Brakuje komentarza... Na 2000 oczywiście działało bez problemów... a jak ktoś mi powie, że windows rozwija się na plus to się roześmieję... wystarczy spojrzeć na Vistę :])
Oczywiście zaraz ktoś spyta o kompa, już odpowiadam:
Windows XP z SP2
AMD Athlon XP 2500+
2,04GHz
512MB RAM
Radeon 9800 Pro
Creative Sound Blaster X-Fi (choć to i tak nie ma znaczenia...)
btw. system plików fat32, zainstalowane DirectX 9.0c
Podkreślam, że w wypadku tego błędu w grze nie może chodzić o sprzęt! U mnie wszystko działało przed instalacją XP na tym samym sprzęcie (a jak się człowiek postara, to i GIII działa... nie pięknie, ale to tylko przez RAM...), co oznacza, że błąd ten nie jest związany z nim.
Reinstalacji systemu jeszcze nie próbowałam (w końcu można pograć w chociażby GIII)... jednak zależałoby mi na II. Czy ktoś już znalazł solucję do tego problemu..?