Użytkownik Dasaka dnia czw, 21 cze 2007 - 22:17 napisał
Źle mówisz, bo miecz w zwykłym BG+OzWM jest. I dostaje się go właśnie od Ulcastera. Tyle, że miecz w owym zwykłym BG działa tak, że przy każdym trafieniu zabiera naszemu bohaterowi 1 PŻ i daje go wrogowi. Dlatego napisałem, że "miecz raczej się nie przyda".
A poza tym, czy to ważne na którym poziomie ktoś ubił Siewcę? (...)
[post="70569"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
No to teraz mam zabitego klina, bo szczerze mówiąc dałbym sobie rękę odciąć że tak nie jest.... z prostego powodu, - nie pamiętam ile w BG + ToSC znajduje się starożytnych zbroi, jedna napewno w FireWine, ale jest ona związana z zadaniem i hmmmmm na 95% jestem pewien, że ona znika z ekwipunku po rozwiązaniu zadania, a co jak co wydaje mi się ze BG nie zostało skonstruowane, na zasadzie że mamy wybór wykonania 1 questa kosztem drugiego - sa alternatywne rozwiązania, ale nie zamienniki. Druga sprawa to taka, że grając w nieoficjalny dodatek NToSC, swego czasu szukałem wielu informacji o tym dodatku w necie i to właśnie dopiero w nim natrafiłem na wzmianke o możliwości takiego zadania cytuję:
Wampiryczny miecz
Wampir w jaskini na mapie ze Świątynią Pieśni Poranka (znów słabo widoczne wejście) prosi o zdobycie miecza, który da mu wolność. Żeby zdobyć Wampiryczny miecz należy zanieść Ulcasterowi posążek Kozaha i starożytną zbroję (jedna w podziemiach Firewine, druga w lokacji Północna Cytadela). Ulcaster nic nadzwyczajnego nie mówi, zabiera przedmioty (i nie można mu ich ukraść), wręcza nam "Zemstę Wampira". Potrzebna jest jeszcze na woda święcona z lokacji Świątynia Czarnej Dłoni albo ze Świątyni Poranka. Jeśli ktoś nie ma ochoty walczyć z Siewcą Śmierci o posążek (lub żałuje kasy na wodę święconą) w ostateczności może wampira zabić.
Tak więc głowy nie dam, ale będąc swego czasu bardzo zapalonym graczem szukałem na stronach polskich, angielskich jak i niemieckich informacji na temat wszystkich dostępnych questów w BG + ToSC i nic na temat tego miecza nie znalazłem... dziwne prawda?? No ale fakt faktem, nigdy w podstawce nie sprawdzałem czy po zaniesieniu posążka i zbroi do Ulcastera otrzyma sie miecz, tak więc może masz racje.