Uczeń Włamywacza
Ilość postów: 347
Klasa: Złodziej
Kupiłem tą grę w serii extra klasyka i jestem pod wrażeniem. Do zaupu zachęciła mnie ocena w CD Action 9+/10. Moim zdaniem jeszcze lepsze niż Jagged Aliance 2. Polecam.
Krasnoludzki weteran
Ilość postów: 7301
Klasa: Krasnolud
Te panzerkleiny z fajnej taktycznej gierki robią jakąś pomyłkę. Tam gdzie wcześniej działało się teamem teraz się idzie jednym gostkiem i bawi w jakiegos terminatora. A pozczątki to znowu taktyka: "kupą mości panowie" by rozwalić te cholerstwa.
JA2 rządzi, po zainstalowaniu modów można się zdziwić jaki jest potencjał w tej grze. I nawet ja stary wyjadacz byłem zaskoczony poziomem trudności.
A.I. w SS jakoś nie wspominam, ba, wg. mnie dosyć tępa ona była i bazująca bardziej na przewadze liczebnej, a nie taktyce jakiejś.
p.s.
czemu nie odpisujesz na pm'ki na na gg.?
Uczeń Włamywacza
Na PM coś mi za długo ładuje, a na gg, żadko bywam, al już wchodzę.
Ale co do tego typu gier to tylko te dwa tytuły są grywalne, z tych co grałem SS i JA. To trochę smutne, że nie ma konkurencji, może lepszy JA3 by był.
Nekromanta
Ilość postów: 483
Klasa: Nekromanta
Nie wiem ja u was ale u mnie ta gra się zawaliście długo ładuję. Nawet do 10min. Nie da się czegoś z tym zrobić.
Uczeń Włamywacza
U mnie szybko idzie, ale mam nowy komputer to póki co wszystkie gry śmigają. Może spróbuj ustawić min. szczegóły itd.
Krasnoludzki weteran
Ilość postów: 7301
Klasa: Krasnolud
Mallis pamiętaj o słowniku!
@ DeBe
SS wymaga sporo pamięci i dobrej karty graficznej. Zawsze warto zjechać trochę z wodotryskami (patrz przypięte ogłoszenie w każdym dziale, tam jest napisane na co zwrócić uwagę). Oraz pamiętam, że w SS warto zmienić akceleracje kursora (czy jakoś tak) to wbrew pozorom potrafi mieć duży wpływ.
@ Mallis
Z takich gier to jeszcze jest UFO. Co prawda chyba dopiero za 3 wersje będzie to dopiero grywalne i wciągające. Bo na razie sporo rzeczy kuleje.