The Lord of the Rings Online kończy 7 lat

W maju minie siódma rocznica wydania gry Władca Pierścieni w wersji online. Z tego względu jej twórcy zamierzają zapewnić fanom kilka atrakcji oraz zdradzić niektóre sekrety związane z przyszłością gry.

lord, of the rings, online, 7rocznica

Cofnijmy się w czasie o magiczną siódemkę, kiedy w świecie Internetu zrodziła się gra z gatunku MMORPG: "The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar". Fani Tolkiena mogli wreszcie poczuć się docenieni. Ponadto studiu Turbine Entertainment na stałe udało się zapisać swą obecność na kartach historii.

Dzięki pracy włożonej w stworzenie czegoś, co zaspokajałoby potrzebę głębszego poznania świata Śródziemia, miłośnicy gry mogli zwiedzać takie lokacje jak krasnoludzka kopalnia Moria, zamieszkiwana przez elfy Mroczna Puszcza czy też ziemie Rohanu i jego okolice.

Ci, którzy objęli w posiadanie płatne rozszerzenie, mogli zasmakować wydarzeń, które na stałe zapiszą się w ich pamięci. Są to m.in.: bitwa o Helmowy Jar – po zwycięstwie pod Rogatym Grodem, odwiedzenie prastarego lasu Fangorn, gdzie mają okazję zmierzenia się z niedobitkami armii Białego Czarodzieja, oraz oczyszczeniem domu Entów i Huornów z wszelkiej nikczemności.

Okazyjnie gracze otrzymali podziękowania, a autorzy gry nagrodzili weteranów bonusowymi przedmiotami. Co więcej, twórcy zorganizowali urodzinową zabawę w świecie gry, do której gorąco zachęcają wszystkich graczy. Festiwal rocznicowy rozpoczął się 16 kwietnia i potrwa do 29 kwietnia.

Odpowiedz
Aż się zdziwiłem, że jeszcze to istnieje. Szkoda, że po dodatkach, trailerach i nadziejach nie udało się przetrwać biznesowej konkurencji na tyle, by gra faktycznie zmieniła oblicze gatunku. Ale dobrze słyszeć, że wciąż funkcjonuje choćby dla relatywnej "garstki" zapaleńców
Odpowiedz
Wiele razy zbierałem się do zagrania w tą produkcję, ale koniec końców zawsze mnie coś odrzucało. Konkurencja na rynku MMO jest mocna i jak na moje oko jedyne czym LOTR Online się wyróżnia to uniwersum, niewątpliwie to utrzymuje tą grę na powierzchni.

Odpowiedz
← Nowości

The Lord of the Rings Online kończy 7 lat - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...