BŁAGAM POMUŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[GIII] [Pomoc] Gdzie można znaleźć: miecz królewski...
Miecz krolewski ma Rhobar owszem lecz miecz ten poniewaz jest zuzyty zadaje 80 obr. [ma on normalnie 160 lecz w kazdej broni jezeli jest zuzyta to obrazenia sa dzielone przez 2 czyli np zwykly miecz lub zabojca orkow maja 50 obr ale jak zuzyty to ma 25].
Blogoslawienstwo dodaje 10 obrazen tak samo jak zaostrzenie czyli ma wtedy 100 ale fakt przydlaby sie przepis na miecz gdyz ma ten miecz 160 a to ze sie go samemu wykuje to ma +10 jeszcze zaostrzy +10 i np zatruje to wtedy mamy 180 obrazen i jeszcze zatrucie
Jesli zniszczymy wszystkie buntownicze miasta i mamy reputacje conajmniej 75% to dostajemy zbroje od wodza orkow w Faring, jest ona lepsza od np zbroji paladyna bo w przeciwienstwie do niej orkowa ma jeszcze dodatkowo 20 ochrona przed ogniem. Jezeli bedzie sie miec ta zbroje i oprocz tego koronetke adanosa, amulet adanosa, 1000 zycia i regeneracje to nam np juz z 8-10 wilkow lodowych niepodskoczy bo regeneracja daje to ze odzyskujemy 1%zycia na sekunde czyli w tym przypadku idzie 10pkz/s .
Użytkownik Pasoro dnia Tue, 08 May 2007 - 17:07 napisał
Ej, a jak jestem u jeszcze u Xardasa to mam szansę na ową zbroję?
[post="63539"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Niestety Xardas Ci jej nie wręczy...
Bezimienny Michał ma rację, Orkowa zbroja to najpotężniejsza ze wszystkich zbroi w Gothicu 3.
Użytkownik Pasoro dnia Tue, 08 May 2007 - 17:52 napisał
Ale się pytam, że jest już w głównym wątku tak daleko od początku, czy jeszcze mogę mieć tę zbroję?? Czy nie jest za późno?
[post="63568"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
w sumie, to mógłbyś mieć, jeśli jeszcze nie oswobodziłeś tylu miast z orków, że chcą Cie zabić, to czemu nie:] , wybijasz wszystkie miasta buntownicze, i robisz zadania dla orków xD, wybijasz obozy gońców leśnych. I jakoś zyskasz potrzebny respekt:]
Ja np. niemam już szans xD Każdy ork chce mnie zabić Więc po zawodach. A nawet gdyby nie atakowali mnie, to cięzko by mi było pod koniec gry, przy reputacji dla orków( równej 8) zdobyć 75 Troche cięzko, a to tylko żeby mieć +25 przed obrażeniami od ognia.
Mi tam starcza zbroja paladyna, jedynie z orkowymi szamanami mam problem, jak zaczną ciskać fire ballami :]
Nic prostszego : musisz miec reputacje u buntownikow conajmniej 50% a zbroje mozna kupic u buntownikow prawie wszedzie. Np mozesz w Reddock, Okara, Vengard, niedaleko okary u Anoga [chyba tak sie nazywa] i kilku innych miejscach. Zbroja pala ma ochrone przed uderzeniami, ostrzami i pociskami po 100. Kosztuje troche kasy : 150 000 złota.
wiem że temat o tym mieczu królewskim już był i został już zamknięty. jednak nie było w nim dobrej odpowiedzi na pytanie: czy można go zdobyć jakoś żeby miał 160 obr. a nie 80. (czyli nie brać go od króla)
Połączyłem. A temat został zamknięty, bo zaczynaliście spamować.
Połączyłem. A temat został zamknięty, bo zaczynaliście spamować.
Może będzie to offtop, ale na otarcie łez skombinujcie sobie w nordmarze "miecz przodków". Jest to broń z czystej rudy, więc aby nauczyc się ją wykuwać bedziemy musieli zasłużyc sobie u górali pomagając im np. w chlastaniu orków ("kupny" ma obr 120 wiec wykuty przez nas - 130 + ostrzenie + ewentualny bless = 150?)
Ps
Sposób na szamanów orków - lecisz na przełaj np w prawo skacząc. Zmieniając co 2 strzały kierunek, a wtedy rzadko będą cie trafiać
Ps
Sposób na szamanów orków - lecisz na przełaj np w prawo skacząc. Zmieniając co 2 strzały kierunek, a wtedy rzadko będą cie trafiać