Piszcie tu swoje opinie o klasach postaci czyli kto i kiedy najlepiej sie sprawdza podczas gry, łucznik , kusznik , wojownik broni jedno-recznej , dwu-recznej , dwoch mieczy , a moze mag i jesli mag to np jakie czary wedlug was sa najpoterzniejsze i najbardziej przydatne ?? Piszczie tu tez jakie wedlug was sa najlepsze kombinacje klas czyli np : Wojownik broni-jednorecznej z łukiem.
[GIII] Klasy postaci
Zgadzam się z "Krush Tarachem-totalną kosą", ale zawsze lubię dorzucić magię (ognisty deszcz + kula ognia + lodowa lanca = śmierć ) i trochę łuku (demoniczny łuk yeah!!!) ewentualnie miecz przodków + królewska tarcza. (trzeba było trochę grzebać się w "skrzyniach", ale warto)
Gość_.*
Miecz przodków + Królewska tarcza. Jak bez tarczy, to najlepiej Miecz przodków + miecz mistrzowski. Oczywiście magia, jak kule ognia, deszcz ognia, przywołanie demona ( uważaj przy innych magach ognia i wyznawcach Innosa. Tacy go od razy zaatakują. Tak samo nie warto go przywoływać przy zdobywaniu grobowców, bo demon się nam sprzeciwia ) błogosławiony oręż, meteor, wypędzenie zła i leczenie. Masz już postać nie do pokonania.
No tak błogosławiony oręż i meteor, ale gdzie się tego można właściwie nauczyć ?
oczywiście dwie bronie. Przez większość gry walczyłem dwoma El Bastardo i wymiatałem wszystkich
Mag i magia dominacji puszcze na ludzi deszcz ognia i koniec z nimi mogą sobie mieczykami pomachać!!1
Jak dla mnie to chyba tylko wojownik bronie jednoręcznej z łukiem albo kuszą wchodzi w grę. 2 ręcznej broni się zbytnio nie opłaca, bo nie dość że jest wolniejsza, to jeszcze obrażenia są niewiele większe, a poza tym z bronią jedno ręczną można mieć tarczę i zauważyłem że otrzymujemy mniejsze obrażenia jak ją mamy, nawet gdy się nią nie zasłonimy .