Czy w dodatku można mieć jakiś innych najemników niż tego orka i baby bard\kapłan?
[NWN:SoU] Nowi najemnicy
Tak. Da się mieć jeszcze na pewno Dornę Trapspringer(tak się chyba nazywa), krasnoluda złodzieja.
Ci najemnicy w ogóle są jacyś dziwni. Ork czarownikiem? Krasnolud złodziejem? Co to ma być?
Ci najemnicy w ogóle są jacyś dziwni. Ork czarownikiem? Krasnolud złodziejem? Co to ma być?
Gość_Guest*
#4Użytkownik DeBe dnia Apr 10 2007, 07:36 PM napisał
No właśnie. Ja mam kapłan więc ten ogr jako barbarzyńca będzie dla mnie bardziej użyteczny niż jako czarownik, ale jak ma on tylko 12 siły to będzie ciężko.
[post="57892"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
ten barbarzyńca jest żałosny szkoliłem go tylko w kierunku barbarzyńcy a w drugim rozdziale pojawił się jako 4/3 czarownik barbarzyńca ;/
a w ogóle gada bez sensu i jest za przeproszeniem debilem
Najlepszy jest Deekin przynajmniej fajnie sie z nim gada ;]
Jestem w 2 rozdziale i mam dylemat. Kto waszym zdaniem jest lepszy do drużyny dla czarodzieja? Deekin czy Dorna? Z jednej strony krasnoludzica nieźle sobie radzi w walce, przy czym otwiera mi zamki, rozbraja pułapki i leczy, a z drugiej kobold walący z kuszy, rzucający zaklęcia i pomagający pieśnią. I mam jeszcze takie pytanko, czy Deekinowi warto dawać miecz w łapę czy będzie mi ginąć co 2 min?
Wszystko zależy, jaką posiadasz klasę. Deekin nie będzie dobry wręcz, jak prawdziwy wojownik, ale jeżeli będzie awansował w klasie Łotrzyka, to może okazać się niezłym wsparciem. Jak wcześniej wspomniałem, Dorna jest lepszym wyborem - wykrywa pułapki, leczy i może nosić ciężkie opancerzenie, więc nie trzeba zbyt często jej ratować, co w przypadku Deekina może zdarzać się notorycznie.