Na nowym Windowie, w Gothica nie pograsz Na starym komputerze radzę próbować, o ile taki masz. Jeśli zaś nie masz, ciężko mi będzie służyć ci radą Wówczas do mądrzejszych ode mnie zgłoś się z tą wadą
Przy okazji, do moderacji Temat ten znajduje się w nieodpowiednim dziale Przenieście go do właściwego działu swej racji Aż szkoda, że takie rzeczy dzieją się tu stale
Oczywiście, że na Windows 7 pograsz w Gothica, tak samo jak w KOTORa i wiele innych starych gier Wymaga to oczywiście trochę kombinowania, ale dla chcącego nic trudnego. Z samą instalacją tej gry na nowym systemie nie miałem problemów, gorzej z uruchomieniem.
Wracając do problemu... Poszperałem trochę w internetach i komunikat, który Ci się wyświetla często jest spowodowany zadrapaniem płyty bądź problemem z Directem, który polecam przeinstalować. Możesz spróbować uruchomić instalator w trybie zgodności z Windows XP (Service Pack 3), a przede wszystkim jako administrator. O ile problemem nie jest wada techniczna płyty, to takie rozwiązanie może zadziałać.