Adept
Ilość postów: 15
Klasa: Jedi
Witam. Ostatnio postanowiłem zagłębić się w kultowych RPG jakimi są BG, NWN, no i oczywiście Planescape: Torment. Moje pytanie jest takie: Czy opłaca się kupić Tormenta? Na internecie czytałem co nieco o tej grze. Co do grafiki, to to nie ma dla mnie znaczenia. Ale fabuła. Właśnie, jaka jest ta fabuła? Czy ma ktoś linka do streszczenia gry? Zamierzam zagrać w wszystkie klasyki, ale mam wątpliwości co do tego. Z góry dzięki.
Adept Powietrza
Ilość postów: 9
Klasa: Mag Żywiołów
Tak. Nie próbuj również podchodzić do Planescape Torment jak do serii Baldur`s Gate czy Neverwinter Nights. Ta gra to opowieść o życiu,
pozwoli Ci odkryć w sporej mierze (w zależności od wieku) samego siebie. Haha ^ Nie rób tego i tamtego... Po prostu zagraj,
pozwól się wciągnąć fabule bo jest przepiękna. Jesteś Bezimiennym, główną postacią, i niby Twoim celem jest dowiedzenie się kto pozbawił Cię śmiertelności, a tak naprawdę będziesz odkrywał swoją naturę i zapewniam Cię, że dowiesz się więcej o ludziach niż z niejednej książki, gry, czy programu.
W tej grze musieli maczać palce filozofowie, psychologowie, socjologowie, a może i nawet osoby mocno uduchowione, a jeśli nie to i tak by się świetnie w tych dziedzinach sprawdzili.
Z drugiej strony (jest więcej stron, odkryj je sam) gra dzieje się m.in. w Forgotten Realms, czyli tym samym świecie co gry wymienione przez Ciebie. Znajdziesz wiele podobieństw. Jeśli gra będzie za trudna skorzystaj z solucji - ale tylko w ostateczności - bo jesteś szczęściarzem który w to jeszcze nie grał - tym samym możesz napisać solucję od początku ^
Dużo można mówić - najlepiej zagrać. Nie żałuj sobie rozwoju osobistego ^
Ilość postów: 7
Warto. Gra nie jest na chwilke, jeśli szukasz gry która Cię wciągnie, to polecam właśnie P:T.