Gram łowcą i mam problemy z otwieraniem zamków, bo nie ma on tej umiejętności. Jaki jest najlepszy sposób na otwieranie zamków profesjami innymi niż złodziej?
[NWN1] Otwieranie zamków
W przypadku innych profesji istnieją dwa sposoby (przynajmniej tyle ich znam). Czar maga "Otwarcie", oraz wyważenie zamka bronią (głównie w przypadku zbrojnych). Jeśli jesteś łowcą, musiałeś rozmawiać z Herbanem, który o tym napewno napomknął, widać więc, że go nie słuchałeś.
(Zamek wyważa się, najpierw klikając na zamkniętym przedmiocie PPM, czyli wywołując okrągłe menu, a później wybierając odpowiednią opcję. Wszystko pisze w instrukcji).
(Zamek wyważa się, najpierw klikając na zamkniętym przedmiocie PPM, czyli wywołując okrągłe menu, a później wybierając odpowiednią opcję. Wszystko pisze w instrukcji).
Jeśli nie da się wyważyć, to zazwyczaj znaczy, że niczym się zniszczyć, a trzeba otwierać kluczem. Obrażenia od żywiołów się w broniach przy skrzyniach przydają - ale spore, bo atakowanie skrzyni po 1 dmg to katorga.
Użytkownik DeBe dnia pon, 26 mar 2007 - 19:12 napisał
Ja jestem łowcą który częściej siecze z łuku więc Tom raczej do obrony mojego gościa by się nie nadawał
[post="56927"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Strzały z jakimś żywiołem (np. zimna) i o dziwo nawet łukiem można wyważyć skrzynię. Wtedy nawet pułapki nie są straszne .