WSAD czy strzałki?
Co wolisz?
WSAD (49 głosów [80.33%])
strzałki (12 głosów [19.67%])
Również preferuję WSAD, jakoś tak przyzwyczaiłem się, że lewą rękę trzymam na myszce, a prawą niewygodnie mi się strzałkami gra (jeśli wchodzi do tego obsługa spacji i innych klawiszy w okolicy WSAD'a).
Ah masz rację, sorry źle napisałem :)" Oczywiście chodzi o prawą rękę na myszce, a lewą na WSAD'zie
Strzałki? Strzałkami to się grało w Dooma albo Wolfenstein 3D xD
Pamiętam, kiedyś grałem w stare gry strzałkami i się dziwiłem tym całym WSADem. Ale zacząłem grać WSADem i przekonałem się, że tak jest O WIELE wygodniej. Mamy w pobliżu zmianę broni, kucanie, skakanie i inne pomocne klawisze. Strzałek używam... W strategiach czasem albo w erpegach, żeby przesunąć ekran.
Pamiętam, kiedyś grałem w stare gry strzałkami i się dziwiłem tym całym WSADem. Ale zacząłem grać WSADem i przekonałem się, że tak jest O WIELE wygodniej. Mamy w pobliżu zmianę broni, kucanie, skakanie i inne pomocne klawisze. Strzałek używam... W strategiach czasem albo w erpegach, żeby przesunąć ekran.
Strzałki, strzałki, strzałki, na przekór wszystkim kumplom przyklejonym emocjonalnie do WSADu, którzy zbierali ode mnie cięgi zarówno w strzelaniny, jak i nawalanki. Niegdyś grałem wyłącznie na strzałkach, pełen obrzydzenia dla ustawień kojarzących mi się z Counterami i podobnymi sprawami, dziś toleruję WSAD tam, gdzie gra jest już tak pod niego ułożona, że jakiekolwiek zmiany szkodzą mnie samemu (Morrowind, Wow).
WSAD jest dobry w większości gier akcji, wszędzie tam, gdzie nieodzowna jest myszka. W ścigałkach i bijatykach klasycznych - strzałki. RTS i RPG zazwyczaj wymagaja symfonii na klawiaturze, od 1-0, q-y, a-h, z-b i tym podobne. Jedyne, co zmieniam w ustawieniach klasycznych, to kucanie, aby bylo pod LShift, i bieg, na LCtrl. Reszta zwykle jest klasycznie, procz moze melee w strzelankach, obowiazkowo pod f.
Gość_kacper*
[size=\"7\"][/size]
nie mam 10 cm od siebie ale wole grać wasd bo mi wygodziej
Użytkownik Verthogh dnia sobota, 24 marca 2007, 11:41 napisał
No nie mów, że to takie wygodne, jak masz dwie ręce 10 cm od siebie, a jedna jest przekręcona o 45 stopni. O wiele wygodniej jest, jak masz lewą bardziej na lewo
nie mam 10 cm od siebie ale wole grać wasd bo mi wygodziej
Oczywiście preferuję WSAD Jest mi porostu wygodniej a że jestem leworęczny to już samo za siebie mówi.Po prostu te klawisze mam bliżej lewej dłoni.Strzałki nie wchodzą w grę.
W RPGach czy strzelankach tylko WSAD, ale na przykład w ścigałkach strzałki
WSAD. Po pierwszych miesiącach używania strzałek w wieku ucznia podstawówki, uznałem, że dla moich palców wygodniejszy jest WSAD.
Jakie są początkowe ustawienia, tak Gardło gra
[Dodano po 43 sekundach]
Ale głosowałem na wsad (w większości o jest początkowy...)
[Dodano po 43 sekundach]
Ale głosowałem na wsad (w większości o jest początkowy...)