Wy to przynajmniej jak to mówi szanowny kolega Huberthc możecie sobie zassać , a ja biedaczek, cóż ma zrobić. Niech no tylko jakiś kumpel by miał... to zaraz całe osiedle by miało. Ale ja jednak bedę musiał jeszcze trochę poczekać, a szkoda .
Powiem tak. Kolejna gra z dobrymi acz niewykorzystanymi pomysłami. Znikoma ekonomia i bardzo mało jednostek (ilość i rodzaj). Jak zobaczyłem armie Eomera składającą sie z 20 gostków na koniach to mi sie to co najmniej zabawne wydało (i trzeba zauważyć, ze taka "armia" gromi wszystkich). Grafika całkiem ładna, muzyka i ogólne wykonanie też. Fabuła cienka. Żadnej swobody. Mozna tylko wybrać na którą np. z trzech lokacji można zaatkowac co nie ma tak naprawde większego znaczenia. I jakoś nie moge sie przekonać do misji z bohaterami. Np. w Helmowym Jarze moze zginąć Aragorn i Theoden bez żadnego wpływu na dalszą rozgrywke (gry nieprzeszedłem wiec nie wiem jak z tego dalej wybrnęli), ale taka "swoboda" to mi sie nie podoba.
Ale za to był tam jeden z naszych kamratów. I pokazał orczemu ścierwu, że synowie Durina jeszcze tu są i mają sie dobrze!
hmmmmmm z tego co wiem to tej gry wyszly 2 wersje tylko nie wiem czy ta pierwsza(gorsza) wyszla na sprzedaz....czy tylko ta drugo........bo moze wyjsc na to ze graliscie w te gorsze czesci i dlatego macie mieszane uczucia w stosunku do tej gry.....
No więc dorwałem tą grę i jak na pierwsze kilka godzin jest bardzo, bardzo dobra. Jednak ma kilka wad.
Cytat
Znikoma ekonomia i bardzo mało jednostek (ilość i rodzaj). Jak zobaczyłem armie Eomera składającą sie z 20 gostków na koniach to mi sie to co najmniej zabawne wydało (i trzeba zauważyć, ze taka "armia" gromi wszystkich). Grafika całkiem ładna, muzyka i ogólne wykonanie też. Fabuła cienka. Żadnej swobody. Mozna tylko wybrać na którą np. z trzech lokacji można zaatkowac co nie ma tak naprawde większego znaczenia.
Podpisuję się pod tym rękami i nogami .
Cytat
I jakoś nie moge sie przekonać do misji z bohaterami. Np. w Helmowym Jarze moze zginąć Aragorn i Theoden bez żadnego wpływu na dalszą rozgrywke (gry nieprzeszedłem wiec nie wiem jak z tego dalej wybrnęli), ale taka "swoboda" to mi sie nie podoba.
Hmm, ja bym to raczej uznał za plus. Dość ma juz gierek, w których wszystko dzieje się dosłownie jak w filmie. Oczywiście też się na począku zdziwiłem, gdy Gandalfem pokonałem Balroga i nie włączyła mi się scenaka z upadkiem :?, ale później do tego można się przyzwyczajić, a nawet może się to spodobać.
A najważniejszy plus to to, że jest to po prostu Władca Pierścieni. Gdyby nie to, to inaczej tej gry bym nie ruszył (nie za dużo tych "to" :? ?). Jeśli ktoś lubi trylogię Tolkiena i chce się dokładniej zapoznać z geografią Sródziemia gorąco polecam .
hmmmw czoraj dorwalam ta gre to co mi sie w niej najbardziej podoba to KAPITALNA mapa swiata jest poprostu extra sama gra hmmm na enginie c&c generals calkiem ladnie to wyglada nawet w low detalach muzyka swietna a fabula no coz raczej jakiejs nieliniowosci to sie po takim tytule raczej spodziewac nie mozna hmmm faktycznie jest male zroznicowanie jednostek i jest ich troche malo te armie tez sa strasznie male wrecz momentami faktycznie smieszne ale coz gra mi sie podoba mimo iz nie jest jakas rewelacja
[quote]hmmmw czoraj dorwalam ta gre to co mi sie w niej najbardziej podoba to KAPITALNA mapa swiata
Z tym że mapka jest rewelacyjna mogę się w zupełności zgodzić. Nigdzie indziej takiej nie znadziecie. Jest trójwymiarowa i podzielona jest na tak jakby regiony. Jeśli najeżdżamy kursorem na dany region to w lewym dolnym rogu w Palatirze pokazuje nam się scena z filmu z tego właśnie obszaru. Jednak na wszyskich obszarach Śródziemia drużyna nie była, toteż nie na wszystkich scenki nam się wyswietlają, ale to już inna bajka. I jeszcze raz powtórzę, można się dowiedzieć sporo o geografii Śródziemia.
Co do armii to porównując z filmem może rzeczywiście wypadają blado. Jednak dla mnie już moich 50-ciu Rohirrimów szarżujących na orki i dosłownie zmiatających ich z ziemii wygląda genialnie.
Jest jeszcze jeden minus. Nie wiem, czy ktoś juz o tym przypadkiem nie wspomniał. Gra ładuje się potwornie długo, zwłaszcza, jeśli zwiększymy detale.