![](https://gfx.gexe.pl/avatars/defaultAvatar.png)
Otóż albo to ja robię coś nie tak, albo po prostu mam jakiś głupi błąd w grze. Gram Argonianinem (złodziej), między innymi moją główną umiejętnością jest Celność. No i tak długo ją ćwiczyłem, że automatycznie wbiłem 10 poziomów tejże umiejętności i chciałem iść spać, aby mnożnik zręczności był x5. Niestety, ale maksymalnie miałem go x2. Po prostu nie rozumiem, dlaczego nie mam więcej, skoro nauczyłem się 10 razy tej umiejętności, za którą odpowiada zwinność? Próbowałem różnie, raz nauczyłem się z 7 x celność, 2x zabezpieczenia 1x skradanie - to samo, nadal nie mam mnożnika x5. I to dzieje się ze wszystkimi współczynnikami. Podczas chodzenia zaraz na początku gry w kanałach i później po wyspie, udało mi się uzbierać ponad 10 punktów odpowiadających za szybkość (atletyka i akrobatyka). Mimo to, nadal nie mogłem podnieść współczynnika o 5, tylko maksymalnie o 3-4. Dodam, że zawsze mam alchemię w gł. umiejętnościach. No i sobie z ciekawości chciałem nabić 10 pkt, żeby sprawdzić, czy będę miał tą inteligencją na odpowiednim mnożniku (5x). Co się okazało? Maksymalnie o 2x mogłem podnieść. Także albo coś robię nie tak (pomimo, że w Morrku wszystko działało należycie), albo mam jakiś uciążliwy błąd który nie daje mi spokoju. Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?