Zależy jak masz np.3 krąg to używasz run na 3 kręgu albo niżej jak masz np.3 krąg a runa wymaga 4 to nie możesz jej użyć tak ma każda postać nie jest ważne kim grasz.
W posiadłości Hagena jest taki paladyn który cie tego uczy zaraz na lewo od wejścia studiuje jakąś księgę. Tak nawiasem mówiąc czary paladynów są tylko 7... 3 ofensywne, 3 defensywne i światło chyba... Zupełnie inne czary niż te magów.
@Up
Z tego co wiem, to on nie uczy kręgów magicznych, tylko daje runy dla palladynów, a te nie mają kręgów... Brałem od niego runy... daje ofensywne bądź leczące, a można u niego równierz zwiększyć ilość many. O tym, żeby podnieść u niego kręg magiczny nie słyszałem. Help...
Jeżeli dobrze pamiętam to w Gothicu II kręgi magii mogli zgłębiać tylko magowie ognia, paladyni mieli swoje runy a łowcy smoków wogóle nie korzystali z magii.
Użytkownik Archol dnia Feb 14 2007, 01:37 PM napisał
Jeżeli dobrze pamiętam to w Gothicu II kręgi magii mogli zgłębiać tylko magowie ognia, paladyni mieli swoje runy a łowcy smoków wogóle nie korzystali z magii.
[post="54526"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
nie pamietam dobrze ale cyz to Saturas w nocy kruka nie uczył kręgów ?
Jeśli mogę wtrącić. Paladyni nie uczą się kręgów tylko otrzymują runy od tego paladyna w posiadłości okupowanej przez Hagena. Magowie uczą się kręgów co jakiś czas podobnie jest z paladynami, z tym że oni nie tworzą run tylko za zasługi otrzymują coraz lepsze Runy Paladynów.
Co do Saturasa to on uczy kręgów magii tylko maga ognia kiedy przeniesiecie się do Jarkendaru.