Jestem w Al Shedim.
[GIII] Puchary ognia
ale przecież nie ma wszystkich ognistych pucharów i to jest najsłynniejszy bug polegający na tym ze pucharów jest tylko 11 tak samo jest tylko 11 paladynów którym mamy je oddać ale znam sposób/sposoby aby ten bóg ominąć (niestety nie możemy ich rozdać paladynom bo jednym z nich jest paladyn renegat Kurt który jest bandytą [ten na przełęczy pomiędzy myrtaną a varantem]) za to wiem jak możemy ominąć buga związanego z 11 pucharami jest na to wiele sposobów ja podam trzy
1-w monterze gdzie jest misja zmiana niewolników (to chyba byli osko i bemgard) jeden z nich po wypytaniu daje nam ognisty puchar a wiec co robimy. najpierw go bijemy ,zabieramy puchar... on wstaje i daje nam znowu puchar i w ten sposób mamy dwa puchary
2-w nemorze treslot ma puchar a więc najpierw go bijemy zabieramy mu puchar a potem robimy dla niego misje związaną z pucharem ...no i znowu mamy o jeden puchar więcej
3-taki sam numer można zrobić z urkassem w cape dun ale z nim radze uważać ponieważ [chyba ]może rzucić sie na nas całe miasto myśląc że zaczynamy rewolucje wiec radze robić te zadanie gdy mamy już 75 rep. w kape dun.
jeśli ktoś zna jeszcze takie sposoby to proszę pisać a poza tym czy jest na forum lista gdzie znajdują się wszystkie 11pucharów?
1-w monterze gdzie jest misja zmiana niewolników (to chyba byli osko i bemgard) jeden z nich po wypytaniu daje nam ognisty puchar a wiec co robimy. najpierw go bijemy ,zabieramy puchar... on wstaje i daje nam znowu puchar i w ten sposób mamy dwa puchary
2-w nemorze treslot ma puchar a więc najpierw go bijemy zabieramy mu puchar a potem robimy dla niego misje związaną z pucharem ...no i znowu mamy o jeden puchar więcej
3-taki sam numer można zrobić z urkassem w cape dun ale z nim radze uważać ponieważ [chyba ]może rzucić sie na nas całe miasto myśląc że zaczynamy rewolucje wiec radze robić te zadanie gdy mamy już 75 rep. w kape dun.
jeśli ktoś zna jeszcze takie sposoby to proszę pisać a poza tym czy jest na forum lista gdzie znajdują się wszystkie 11pucharów?
W Gothicu już nic mnie zdziwi. Nawet jakby był jeden puchar, to wzruszyłbym na wieść o tym ramionami. Nie mniej jednak u mnie było 12 pucharów:
-Cape Dun - Urkrass
-Montera - ten niewolnik (Bengard bodajże)
-Vengard - Markus
-Okara - w jaskini niedaleko siedzi mag Rakus, którego ścigają nieumarli (przyznam, że trafiłem tam przypadkiem, bo spadłem z jakiejś górki
)
-Geldern - w kopalni złota (w mieście) na końcu jednego z korytarzy (tego ciemnego)
-Klasztor - Milten
-Mora Sul - Cruz (trzeba dla niego wykonać zadanie z rannym pełzaczem)
-Mora Sul - Masil
-Nemora/Varant - Kurt
-Trelis - Konrad
-Nemora - Treslott
-Silden - leżał gdzieś w jakiejś chacie
BTW - używaj interpunkcji i uważaj na ortografy!
EDIT
Na tej mapce Łowcy też jest 12 pucharów.
-Cape Dun - Urkrass
-Vengard - Markus
-Okara - w jaskini niedaleko siedzi mag Rakus, którego ścigają nieumarli (przyznam, że trafiłem tam przypadkiem, bo spadłem z jakiejś górki
-Geldern - w kopalni złota (w mieście) na końcu jednego z korytarzy (tego ciemnego)
-Klasztor - Milten
-Mora Sul - Masil
-Nemora/Varant - Kurt
-Trelis - Konrad
-Nemora - Treslott
EDIT
Gość_Guest*
#9Użytkownik Medivh dnia Jan 26 2007, 03:22 PM napisał
W Gothicu już nic mnie zdziwi. Nawet jakby był jeden puchar, to wzruszyłbym na wieść o tym ramionami. Nie mniej jednak u mnie było 12 pucharów:
-Cape Dun - Urkrass
-Vengard - Markus
)
-Klasztor - Milten
-Mora Sul - Masil
-Nemora/Varant - Kurt
-Trelis - Konrad
-Nemora - Treslott
EDIT
-Cape Dun - Urkrass
-Vengard - Markus
-Klasztor - Milten
-Mora Sul - Masil
-Nemora/Varant - Kurt
-Trelis - Konrad
-Nemora - Treslott
EDIT
[post="53464"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
-Mora Sul-Kirk
no nie cos mi sie przedtem musiało ale te sposoby sie przydają jeśli nie chcemy szukać wszystkich pucharów pomylić. Ale czy jest 12 paladynów?jeśli ktoś wie to proszę wypisać. acha a czy wenzelowi tez musimy dać puchar [bo zginął podczas rewolucji]
Cytuje ze strony Gothic4all
1. Olivier w Klasztorze
2. Roland w Okarze
3. Thordin w Vengardzie
4. Cobryn w Vengardzie
5. Markus w Vengardzie
6. Georg w Vengardzie
7. Javier w Reddock
8. Konrad w Trelis
9. Wenzel w Cape Dun
10. Karlen w Nemorze
11. Cruz na pustyni pomiedzy Mora Sul a Ben Erai
12. Frijthof w Klanie Ognia To jest spis wszytkich Paladynów. A tym 12 Paladynem ktorego niema na stronie jest Frijthof w Klanie Ognia.
Czy zgadzają się ci paladyni?
1. Olivier w Klasztorze
2. Roland w Okarze
3. Thordin w Vengardzie
4. Cobryn w Vengardzie
5. Markus w Vengardzie
6. Georg w Vengardzie
7. Javier w Reddock
8. Konrad w Trelis
9. Wenzel w Cape Dun
10. Karlen w Nemorze
11. Cruz na pustyni pomiedzy Mora Sul a Ben Erai
12. Frijthof w Klanie Ognia To jest spis wszytkich Paladynów. A tym 12 Paladynem ktorego niema na stronie jest Frijthof w Klanie Ognia.
Czy zgadzają się ci paladyni?
Użytkownik Łowc@ dnia Jan 28 2007, 04:15 PM napisał
W Klanie Ognia - mimo że to wyznawcy Innosa - nie mieszkają paladyni
[post="53572"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
no i na tym polega bug
ojoj sorry ale mie zauważyłęm błędu
11-Cruz
jemu tez nie można dać pucharu bo o nas odrazu zabija
Użytkownik Guest dnia Feb 9 2007, 02:43 PM napisał
gdzie jest Thordin w Vengardzie?
[post="54103"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
na takiej wielkiej wieży
no dobra powiem ci ,ale trudno to wytłumaczyć bo nie pamiętam czy była to północna czy południowa brama. Chyba wiem jest to ta brama ,która jest bliżej króla... nie ta którą mozemy najpierw zobaczyć tylko ta druga (jest koło niej magazyn). A więc gdy już zlokalizujesz tę bramę to idź jescze kawłek w lewo aż zobaczysz schodzki ,idziesz po nich i [rzed tobą powinna stać wieża na której szczycie jest Thordin ] po drodze będziesz musiał/a przeskakiwać przez różne zwalone rzeczy takie jak np. krzesło.
PS ja jak zobaczyłem Thordina to ze śmiechu mi sie łezka w oku pojawiła
- rude włosy
- czarna broda
i tylko ciekawe jakiego szamponu używa?