+ bardzo ciekawa i wciągająca KAMPANIA - tak panowie i panie, to jest cRPG dla wielu osób, gwarantujący ciekawą fabułę, zwroty akcji, misje, masę questów i sporo śmiechu
+ konieczność współpracy - dla wielu to wada (egoiści), dla mnie to podstawowa zaleta. W tej grze WSZĘDZIE musisz chodzić w grupie, inaczej nie przeżyjesz
+ 8 skilli na pasku - znowu wada dla wielu graczy, dla mnie zaleta (dziwny jestem, nie?). Przed misją/questem/walką trzeba dobrze pomyśleć, co ze sobą bierzemy i jak to harmonijnie zgrać, by działało. W wielu wypadkach jest to kwestia "drużynowa", kto co bierze
+ system gildii - to też jest wielce ciekawe. Założenie gildii jest śmiesznie tanie (kilkadziesiąt sztuk złota, kilku poziomowy noob tyle ma), dodatki do gildii już nie są takie śmieszne. Cape (czyli nakrycie z tyłu postaci z symbolem gildii) trzeba wykupić za kilka platyny (1 sp = 1000sz), co nie jest wielką sumą, ale małą też nie. Następnie gildia może wykupić wyspę, miejsce schadzek w celach wszelakich. Ta też nie jest tania (kolejnych kilka platyny). Ale wyspa jest początkowo pusta i wszelkich sprzedawców i innych NPC-ów trzeba wykupić. I nie kosztuje to już kilka platyny, lecz po 50 do 100 platyny. A to już często wysiłek dla CAŁEJ gildii.
+ współpraca - znowu rzecz nie dla egoistów. Drużyna, której członkowie nie współpracują ze sobą, nie ma szans na wykonanie zadania/misji/wygrania walki
+ system ulepszeń dla broni/zbroi
+ 20 poziomów - wiecie, gry w których do osiągnięcia jest nie wiadomo ile poziomów, szybko mnie się nudzą. W GW jest 20 poziomów, później już tylko lecą skillpointy
+ system skilli - skille w grze dzielą się na zwykłe i elitarne. Elitarne są poteżniejsze od zwykłych, np. zadaja więcej obrażeń, na dłużej zwiększają obronę itp. Zwykłych można się nauczyć u trenerów, te elitarne zaś trzeba łapać z poległych bossów. Na skille się poluje...
+ lokacje-instancje - to wielki plus. Dzięki temu questowanie staje się spokojniejsze i nie ma takich sytuacji, ze 100 graczy naraz poluje na wilki na jednym terenie. Cały świat należy do twojego party!
Jeśli jeszcze jakieś zalety mi się przypomną, dopiszę je. A co wy sądzicie?