[BGI] Gdzie mogę znaleźć Drizzta?
Można spróbować stanąć znowu na wysepce i magiem (jeśli się go nie ma to nic z mojej metody) przyzywać ciągle nowe potwory, a reszta ekipy wali w niego strzałami.
Ja tam zawsze pokonywałem go w ten sam sposób.
Gdy tylko mogłem wejść do Wrót Baldura, myk, myk po Różdżki Przywołań Potworów.
Przywoływałem i atakowałem nimi. On trzaskał jeden po drugim, a ich przybywało i przybywało.
Oczywiście przywoływałem kawałeczek obok niego, na wypadek gdyby pojawiły się Hobgobliny Łucznicy, nimi nie podchodziłem, tylko z dystansu bach i bach!
Magiem jakieś przyśpieszenia na potwory, inne duperele i szło jak ta lala.
Drizzt nie miał nic do powiedzenia.
Gdy tylko mogłem wejść do Wrót Baldura, myk, myk po Różdżki Przywołań Potworów.
Przywoływałem i atakowałem nimi. On trzaskał jeden po drugim, a ich przybywało i przybywało.
Oczywiście przywoływałem kawałeczek obok niego, na wypadek gdyby pojawiły się Hobgobliny Łucznicy, nimi nie podchodziłem, tylko z dystansu bach i bach!
Magiem jakieś przyśpieszenia na potwory, inne duperele i szło jak ta lala.
Drizzt nie miał nic do powiedzenia.
Sposób na dziada. Jeżeli masz drużynę 5-6 postaci otocz czterema z nich Drizzta tak żeby nie mógł się ruszyć. Odłącz teraz te postacie. Musisz podejść do każdej z nich jak będziesz odłączał bo inaczej one podejdą do ciebie i elf znów będzie biegał. Teraz zaatakuj drania z dystansu (łuk,kusza,proca,halabarda,włócznia) Teraz idź zrobić herbatę bo trochę to potrwa. Po wszystkim przyłącz swoją drużynę i ciesz się mitrilową kolczugą i scyzorykami. A spadek reputacji zależy od tego na jakim poziomie ją masz. Czym wyższa tym więcej stracisz ale to można nadrobić.
Reputacja zawsze spada o tyle samo (chyba że miałeś za mało i ci spada do zera), poza tym jest jeszcze jedna luka postacie które chodzą w dwójkę (np. Khalid i Jaheira) gdy odłączysz jedną druga podejdzie, a tak poza tym to ciekawa metoda.
Użytkownik Diego de Gallin dnia nie, 07 wrz 2008 - 10:52 napisał
Reputacja zawsze spada o tyle samo (chyba że miałeś za mało i ci spada do zera), poza tym jest jeszcze jedna luka postacie które chodzą w dwójkę (np. Khalid i Jaheira) gdy odłączysz jedną druga podejdzie, a tak poza tym to ciekawa metoda.
Do zera? Nie spotkałem się jeszcze z tym. Wiem że spada do 1 j popularność pisze "pogardzany" ale że do 0 to nie wiedziałem. No ale ta taktyka tez przyznam że jest dobra. No i że w taktyce jest herbata to też niezły plan
Nom ale jak jedna odchodzi to druga juz z tobą nie rozmawia więc luz stoi tam gdzie stała.
Sorki z tym zerem się pomyliłem, dawno nie grałem i zapomniałem że minimum to jeden, w każdym razie chodziło mi że spada do minimum.
Postacie które chodzą razem... Druga też podchodzi ale... Ustawiasz je obok siebie oczywiście w odpowiednim odstępie a postacią główną przy odłączaniu wchodzisz między te dwie. W ten sposób żadna z nich nie podchodzi bo już jesteś wystarczająco blisko. Zapewniam że da się to zrobić. Sprawdziłem dwukrotnie ;-)