Sprawdziłem tą taktykę i jest dobra. Tylko radze walić z kija nawet gdy nie mamy gwiazdki do broni obuchowej. Dlaczego? No bo broń z metalu po jakimś czasie się zepsuje. No chyba że mamy jednak bronie magiczne o długim zasięgu
Gdzie mogę znaleźć Drizzta? - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Postacie które chodzą razem... Druga też podchodzi ale... Ustawiasz je obok siebie oczywiście w odpowiednim odstępie a postacią główną przy odłączaniu wchodzisz między te dwie. W ten sposób żadna z nich nie podchodzi bo już jesteś wystarczająco blisko. Zapewniam że da się to zrobić. Sprawdziłem dwukrotnie ;-)
Sorki z tym zerem się pomyliłem, dawno nie grałem i zapomniałem że minimum to jeden, w każdym razie chodziło mi że spada do minimum.
Użytkownik Diego de Gallin dnia nie, 07 wrz 2008 - 10:52 napisał
Reputacja zawsze spada o tyle samo (chyba że miałeś za mało i ci spada do zera), poza tym jest jeszcze jedna luka postacie które chodzą w dwójkę (np. Khalid i Jaheira) gdy odłączysz jedną druga podejdzie, a tak poza tym to ciekawa metoda.
Do zera? Nie spotkałem się jeszcze z tym. Wiem że spada do 1 j popularność pisze "pogardzany" ale że do 0 to nie wiedziałem. No ale ta taktyka tez przyznam że jest dobra. No i że w taktyce jest herbata to też niezły plan
Nom ale jak jedna odchodzi to druga juz z tobą nie rozmawia więc luz stoi tam gdzie stała.
Reputacja zawsze spada o tyle samo (chyba że miałeś za mało i ci spada do zera), poza tym jest jeszcze jedna luka postacie które chodzą w dwójkę (np. Khalid i Jaheira) gdy odłączysz jedną druga podejdzie, a tak poza tym to ciekawa metoda.
Sposób na dziada. Jeżeli masz drużynę 5-6 postaci otocz czterema z nich Drizzta tak żeby nie mógł się ruszyć. Odłącz teraz te postacie. Musisz podejść do każdej z nich jak będziesz odłączał bo inaczej one podejdą do ciebie i elf znów będzie biegał. Teraz zaatakuj drania z dystansu (łuk,kusza,proca,halabarda,włócznia) Teraz idź zrobić herbatę bo trochę to potrwa. Po wszystkim przyłącz swoją drużynę i ciesz się mitrilową kolczugą i scyzorykami. A spadek reputacji zależy od tego na jakim poziomie ją masz. Czym wyższa tym więcej stracisz ale to można nadrobić.
Też tak muszę zrobić ale jak będę 2 raz przechodził grę tą samą postacią. bo tera nie mam zbytnio na niego czasu. Ale raz tak go zabiłem. Najgorzej jak potworom spadną morale i uciekają wtedy jest problem
Ja tam zawsze pokonywałem go w ten sam sposób.
Gdy tylko mogłem wejść do Wrót Baldura, myk, myk po Różdżki Przywołań Potworów.
Przywoływałem i atakowałem nimi. On trzaskał jeden po drugim, a ich przybywało i przybywało.
Oczywiście przywoływałem kawałeczek obok niego, na wypadek gdyby pojawiły się Hobgobliny Łucznicy, nimi nie podchodziłem, tylko z dystansu bach i bach!
Magiem jakieś przyśpieszenia na potwory, inne duperele i szło jak ta lala.
Drizzt nie miał nic do powiedzenia.
Gdy tylko mogłem wejść do Wrót Baldura, myk, myk po Różdżki Przywołań Potworów.
Przywoływałem i atakowałem nimi. On trzaskał jeden po drugim, a ich przybywało i przybywało.
Oczywiście przywoływałem kawałeczek obok niego, na wypadek gdyby pojawiły się Hobgobliny Łucznicy, nimi nie podchodziłem, tylko z dystansu bach i bach!
Magiem jakieś przyśpieszenia na potwory, inne duperele i szło jak ta lala.
Drizzt nie miał nic do powiedzenia.
Można spróbować stanąć znowu na wysepce i magiem (jeśli się go nie ma to nic z mojej metody) przyzywać ciągle nowe potwory, a reszta ekipy wali w niego strzałami.
Wracając do Drizzta. Można było go zabić na tej małej wysepce ale ci którzy kupili SAGĘ BALDURS GATE nie mogą już tak go zabić ponieważ on okrąża jeziorko i dopada naszych ludzi i trzask prask i papa
O ostatnio to czytałem ale zapomniałem jak sie stronka nazywała dzięki za przypomnienie
Najlepiej zajrzyjcie TUTAJ
Chyba na pewno w takim razie bo chyba 8 to najniższa reputacja z tego co pamiętam...
Ja myślę, że to jednak od obecnej reputacji zależy ile zostanie ci odjęte za zabójstwo.
Charakter mam Neutralny Dobry a reputacji miałem 13 a po spadku 8 (nie lubiany).Może to też od poziomu zależy?
A, to też możliwe. Nie wiem jak jest w jedynce, ale w BG2 spadek reputacji zależy od tej aktualnej wartości (np jak się ma 20 to odejmuje 10, jak się ma 14 to 6 czy coś w tym stylu)
Dziwnie mi zawsze - 10 dawało....może od charakteru i reputacji zależy?
Nie, mam standardowy poziom trudności(czyli połowa paska) i dostałem 12000 tyś expa więc jest wszystko ok.
Może masz ustawiony najłatwiejszy poziom trudności? Na najłatwiejszym dostaje się tylko połowę expa (ale i walki są o wiele łatwiejsze) więc może i z reputacją tak jest.
Tak go zabiłem na 4 poziomie tylko musiałem przyłączyć Kiwana aby nie mógł znaleźć drogi a potem go odłączyłem i przez 15 minut strzelałem go strzałami aż padł.A dwa razy mi się zdarzyło że śmiertelny cios zadawały mu Gnolle bo jak ofiarowałem mu pomoc to od razu go atakowałem i skupił się na mnie a Gnolle atakowały Drizzta
I nie prawda, że tracimy 10 reputacji chociaż jest dowód w postaci screena ale ja straciłem tylko 5 ktoś wie dlaczego?
I nie prawda, że tracimy 10 reputacji chociaż jest dowód w postaci screena ale ja straciłem tylko 5 ktoś wie dlaczego?