Gość_Jacek*
Witam. Mam do was pytanie. Otóż gram w tą wspaniałą gre od pewnego czasu i zaobserwowałem zmniejszenie szybkości gry po pewnym czasie zabawy. Jak ten problem wyeliminować?
Krasnoludzki weteran
Ilość postów: 7301
Klasa: Krasnolud
Zamontować przerywacz na kablu od komputera co będzie rozłączał co zasilanie co 29 min to powinno rozwiązać problem. Wtedy zawsze będzie chodził szybko...
A na poważnie. Mógłbyś podać specyfikacje komputera? Wróżka jest na urlopie...
Krwiopijca
Ilość postów: 241
Klasa: Wampir
hehe pewnie teraz pomyślicie że nabawiłem się wścieklizny albo mam poglądy sadomasochistyczne,
ale wierzcie lub nie mam Celerona 1,3, 512 SDRAM (!) i Radeon 9600 Pro i gra mi chodzi...
Oczywiście gram na najniższych ustawieniach, rzadko bo rzadko ale jednak czasem mam komiks w
klatkach zamiast gry, no a jak wchodzę do jakiegoś miasta, proszę Państwa, to śmiało mogę wyjść z
domu np do banku albo po rzodkiewkę xD (nie no przesadzam ale tak z 5-7 minut wgrywa sie miasto
a jak długo gram i byłem wcześniej w innych miastach to i z 10 min). A jak ta gra wychodzi do
windowsa... no takiego czegoś nie grali w żadnym kinie...15 minut jak mordę strzelił...
Ale powiem jedno: WARTO ! ;]
Krasnoludzki weteran
Ale tak czy owak masz shadery w tym swoim radku a to jest podstawa. Bo bez tego gra nawet menu nie odpali. A schodki, chrupanko i komiksy to kwestia samozaparcia tylko.
Krasnoludzki weteran
A swoją drogą to był już poruszany temat wymagań Obliviona...
P.S. Czasy kolorowego pisania na forum minęły Aldaronie.
Krasnoludzki weteran
O raaaanyyy co za młotek. Nauczcie się czytać ze zrozumieniem i piszcie dopiero jak pomyslicie, a nie na odwrót. Tak się składa drogi gościu, ze twój Radeonik obsługuje pixel shadery w wersji 1.4 i vertex shadery w 1.1. A karta kolegi Aldarona jest zabytkiem który nawet o nich nie słyszał więc nie porownuj swojej sytuacji do jego bo wprowadzasz tylko ludzi w błąd.
A próba emulacji shaderów na tym MX'ie zaowocuje zapewne tym, że może menu się włączy. Ale jeżeli macie skłonności masochistyczne to proszę bardzo...
Gość_emkakafetheelderscrols*
mi chodzi sprawnie na athlon 1.4 ghz -ge force 6600GT- 1024 mb ram