[GI] Świątynia Śniącego

Gość_Rork*
#3Użytkownik halogen17 dnia Jul 7 2006, 02:12 PM napisał
strzelic z luku lub kuszy w taki przycisk na scianie pod sufitem
A zna ktoś metodę na to, żeby zrobić to bez łuku (kuszy) bo moja postać jako mag nie korzysta z tych dobrodziejstw techniki. Wyjść ze świątyni po łuk nie mogę bo dostałem się tam przez teleportację i wyjście cały czas mam zamknięte?

Niestety nie da sie inaczej. Musi być łuk albo kusza. Czarami nie próbowałem. Rozejrzyj się po świątyni, pewno twórcy zostawili gdzieś tam jakiś prosty łuczek i strzałę dla zapominalskich.
Ja grając swoim magiem miałem przy sobie podstawową kuszę i dość dobry miecz jednoręczny (mistrzostwo w walce nim), to wszystko z cienia mi zostało.
Ja grając swoim magiem miałem przy sobie podstawową kuszę i dość dobry miecz jednoręczny (mistrzostwo w walce nim), to wszystko z cienia mi zostało.

A jak jesteś magiem to może masz przemianę w chrząszcza?! ja pierwsze słyszę o tym strzelaniu do przełączników zawsze zmieniałem sie w tego małego robaczka i próbowałem przejść na drugą stronę ( robiłem to z 50 razy ) ale się wreszcie udało i jakoś tam wszedłem ale już wyjście jest łatwiejsze.

To żaden problem z tym chrząszczem, jak się w niego zamienisz to nie musisz przechodzić pod tymi drzwiami (kratą itp. itd.), tylko możesz do nich podejść i wcisnąć Enter, wtedy odmienisz się w człowieka i pojawisz się już po drugiej stronie (to działa chyba nie tylko z chrząszczem ale też z innymi przemianami, chociaż nie jestem pewien). Kod na łuk (krótki, żebyś nie miał problemu z za małą zręcznością
) to insert ITRW_BOW_SMALL_01 a na strzałę kodu nie znalazłem niestety ale może jakąś masz, a kod na zwój przemiany w chrząszcza to insert itarscrolltrfmeatbug. Tabelę kodów włączasz tak, że wchodzisz w ekran atrybutów i umiejętności (S lub B), wpisujesz MARVIN, wyłączasz ekran, wciskasz F2, wpisujesz kod i wciskasz Enter.

witam, nie chce otwierać nowego tematu jak jest już zbliżony treścią. Chodzi mi o to, że nie wiem jak sie dostać do "jaskini powyżej".("Teraz idź do pomieszczenia, w którym po prawej stronie są zakratowane drzwi, a po lewej filary - po nich dostaniesz się do windy. Zjedź. W pokoju z wodą wciśnij przyciski. Otworzą się zakratowane przejścia w jaskini powyżej. Zabij demony i udaj się długim korytarzem naprzód".). Jakim korytarzem? na dole oprócz przełączników i paru potworków nic nie ma, a do "jaskini powyżej nie umie sie dostać. jest jeszcze jakiś korytarz? dzięki i pozdrawiam
[Dodano po chwili]
to znowu ja, ta gra mnie chyba nie lubi. znalazłam juz wejście tam, pogadałam z tym szamanem, uciekłam, poszłam do Xardasa, pogadałam z nim i kazał mi iść po zbroje do zatopionej wierzy. jest tylko mały problem... juz tam byłam!! mam tą zbroję od dawna i nic nowego tam nie ma.... i znów jestem w kropce:(
[Dodano po chwili]
to znowu ja, ta gra mnie chyba nie lubi. znalazłam juz wejście tam, pogadałam z tym szamanem, uciekłam, poszłam do Xardasa, pogadałam z nim i kazał mi iść po zbroje do zatopionej wierzy. jest tylko mały problem... juz tam byłam!! mam tą zbroję od dawna i nic nowego tam nie ma.... i znów jestem w kropce:(

A jak rozmawiasz z Xardasem to jakie masz opcje rozmowy z nim?? Naładowałaś już Uriziela??

hej! tylko takie dwie opcje, kolejny poziom i kupić jakieś rzeczy!
nie wiem już co robić ...nie naładowałam jeszcze Uriziela bo nie mam formuły, która jak pisze w solucji powinnam dostać od Xardasa.
nie wiem już co robić ...nie naładowałam jeszcze Uriziela bo nie mam formuły, która jak pisze w solucji powinnam dostać od Xardasa.

Użytkownik kisia_fariatka dnia pią, 08 cze 2007 - 23:44 napisał
hej! tylko takie dwie opcje, kolejny poziom i kupić jakieś rzeczy!
[post="68755"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Solucja z GE brzmi tak:
"Gdy ten będzie studiował sposób odtworzenia mocy Uzriela, udaj się do zatopionej wieży maga po nową zbroję - następnie wróć do Xardasa, który da ci zwój niezbędny do rzucenia zaklęcia na miecz. Udaj się zatem do nowego obozu. Znajdź Miltena i porozmawiaj z nim. Pomoże ci rzucić czar na miecz."
Wiele minęło odkąd grałem w Gothica, ale może po prostu trzeba poczekać? Polecam przespać się przez jakiś dzień lub dwa i wtedy dopiero wrócić do Xardasa. Ewentualnie wywal tę zbroję i ponownie ją podnieś - czasem działa.

Skoro masz miecz Uriziel jeszcze nienaładowany i tą zbroję to dziwne... a który masz rozdział? V czy VI?

hej, rozdział mam V. Byłam we wieży, obeszłam parę razy, wróciłam do Xardasa i dalej nic. Spróbuję wyrzucić i podnieść tą zbroję. DZIĘKUJĘ za wszystkie podpowiedzi :-)