Szkoda, że mżna poczytać tylko 1 stronę. Ale wygląda na to, że może w końcu nasz kraik nad Wisełką pokaże ułańską fantazje.
Chrome, Painkiller, Earth odniosły sukces światowy. Czy teraz czas na Wiedźmina i Two Worlds? Miejmy nadzieję. Jestem mile zaskoczony tym, że są ludzie którzy chcieli i odważyli się rzucić wyzwanie 'dinozaurom' na rynku i zawalczyć o najwyższą stawkę. A biorąc pod uwagę grafikę i to jakie jest do niej ostatnio podejście (świetna grafika = wszyscy się podniecają) mamy szansę na sukces.
Oczywiście zapowiedź mi się bardzo podoba. Jak spojrzałem na screeny, to na początku miałem wrażenie, że jednak grafika gorsza i wyglądały coś sztucznie i niewyraźnie. Jednak jak zobaczyłem bliskie screeny gości w zbrojach płytowych i innych, a także potworków, to zmieniłem zdanie. Mam nadzieję, że oprócz grafiki, to ta gra bedzie miała także jakies inne zalety.
Ja mam mieszane odczucia co do tej gry. Z jednej strony cRPG, graficzny pogromca Obliviona i zapowiada sie bardzo fajnie. Z drugiej strony sama myśl o tej całej kasie wydanej na upgrade sprzętu(ba raczej na tym moim nie pójdzie) i na oryginalną wersję Two Worlds przyprawia(przynajmniej mnie) o ból głowy... Ale nie licząc tej jednej wady, to powinno być dobrze. Tylko żeby(jak już powiedział Dany) miała jeszcze inne, poza grafiką plusy.
Na gameexe pojawiał się recka Two Worlds. Piszą, że jest to gra lepsza od Oblivion,Nevervinter Nights i Gothica. Piszą, że to swietna gra jest i wyjdzie w maju. Moim zdaniem nie ma czegoś lepszego od Gothica , ale ta gra może wydać się super.
I wychodzisz na to, że się mylisz...
Początkowo Reality Pump planował, aby premiera na Xboxa360 i PCta odbyły się w zbliżonym terminie. Jednakże zostało to zmienione. Użytkownicy Xboxa będą musieli poczekać znacznie dłużej niż komputerowi wyjadacze, którzy winni móc nabyć grę już 9 maja tego roku, czyli w najbliższą środę.
A tutaj dokładnie z oficjalnej strony co pisało już dwa dni temu:
Cytat
The console version of "Two Worlds" will unfortunately not be in the stores with the PC version on the 9th of May. As yet, no new release date has been announced. Unfortunately, the reasons for this delay cannot at this time be given by the publishers.
Bardzo ciekawy ten trailer. Szczególnie różdżka maga mi się podobała i stworki z jednym okiem Do tego jazda na koniu wygląda nawet, nawet. A na pewno jest lepsza niż np. w Oblivionie