Might and Magic X – po ponad 10 latach cykl powróci?

Na stronie Might & Magic Ubisoftu, ukazało się tło wyobrażające rzymską dziesiątkę złożoną z "mocomagicznych" ikonek, potworów, portretów. To rzecz jasna czytelny dla fanów dawno już porzuconego cyklu cRPG, Might and Magic, sygnał – "robimy X!"

m

Póki co oficjalnej zapowiedzi jeszcze nie ma, firma jest teraz na etapie robienia szumu dookoła sprawy. Zakładam więc, że jak już sobie wszyscy w branży pospekulują, poprzypominają czytelnikom (ewentualnie widzom) o roli jaką odegrała seria dla gatunku, to wtedy padnie oficjalna deklaracja – "tak jest, pracujemy nad grą".

W międzyczasie, drodzy czytelnicy, proponuję lekturę recenzji dwóch ostatnich dobrych cześci M&Mszóstki oraz siódemki. Potem cykl tak raźno zasuwał po równi pochyłej, że wykopyrtnął się ostatecznie na dziewiątce.

Odpowiedz
Hmm... no fajnie, niech oni tam sobie robią, co chcą, a ja zacznę od przeczytania recenzji i zagrania wreszcie w te dawne M&M (bo sobie czeka cierpliwie na swoją kolej płytka Antologii M&M ). Poza tym słyszałem, że VIII też jest jeszcze całkiem niezła (choć nie tak dobra, jak poprzednie).

A przy okazji:

Cytat

firma jest teraz etap robienia szumu dookoła sprawy

Jak rozumiem "firma jest teraz na etapie robienia szumu dookoła sprawy" Rozumiem, że mało newsmanów = tworzenie newsów na szybko, bez porządnej korekty, no ale treść własnego newsa po napisaniu (zwłaszcza, gdy taki krótki) to jednak można przeczytać raz czy dwa dla sprawdzenia
If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

Odpowiedz
Nie ma to jak zacząć nowy tydzień od dania "d" w newsie... Porfirionie, czuwaj!
Odpowiedz
Oj, przegapiłem przy okazji publikowania. Ups

Sygnaturowy elementarz gifów awaryjnych - używać tylko w ekstremalnych przypadkach:

SPOILER

Jak masz w poście kaczeńcowyˆ dopisek, istnieje duża szansa, że jest on mojego autorstwa.

Odpowiedz
Całkiem fajne (tylko ta niejakiego Rangera Krzysia jakaś nie bardzo... co to ma być?!? No, tylko żartuję *głask, głask* ). A na serio: tym bardziej zachęcają mnie, by sobie wreszcie kiedyś zagrać w te M&M. Ale kiedy to będzie...?
If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

Odpowiedz
← Nowości

Might and Magic X – po ponad 10 latach cykl powróci? - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...