Oczywiście najpierw potrzebujesz mieć skorupe ankhega. O ile pamiętam pałęta się ich trochę przy moście prowadzącym do Wrót Baldura. Jak już ja masz to musisz udać się do kowala Cromwella i zapłacic mu chyba 5000 złota.
Ekhtelionowi gry się pomyliły... Cromwell to kowal- krasnolud z BG2. Skorupe ankhega najłatwiej zdobyć w lokacji znajdującej się na północ od "Pomocnej Dłoni", a skorupę dajesz temu gościowi z Beregostu (nie pamiętam imienia) jak z resztą sam mówiłeś
No właśnie, coś mi tu nie grało Ale prawda jest taka, że Neris nie podał o którego Baldurka mu chodzi (znacznik do tematu dodałem na chybił trafił). Ale tak czy owak dobrze powiedziałem o lokacji ankhegów. Na północ od 'Pomocnej dłoni' to właśnie okolice mostu do Wrót Baldura.
Ehh, pamięć dziurawa. Trzeba bedzie odświeżyć Baldurki chyba...
Hmmm.. chyba wiem o co chodzi Zbroje z ankhega kowal może zrobić tylko raz. Jeżeli przy pierwszej rozmowie o skorupie, nie wyrazisz chęci stworzenia zbroi i sprzedasz skorupę, to już chyba po herbacie, że tak powiem i nie da rady nic zrobić...
PS. Moge się mylić... W BG I nie grałem od dobrych 3 lat A tydzień to się czeka na zrobienie zbroi po złożeniu zamówienia
Drugą możemy znaleźć na polu w Nashkel. Bardzo ciężko jest na nią trafić kursorem, także jeśli byłaby Ci bardzo potrzebna, to masz współrzędne (): x-188 y-2742.