"Mądrości Shire" – recenzja

mądrości shire, okładka

Piwo, jedzenie i przyjaciele – trzy rzeczy, które każdy szanujący się hobbit wymieni jako najbliższe swojemu sercu (prawdopodobnie w tej właśnie kolejności).

„Mądrości Shire” skupiają się także na innych ważnych dla niziołków sprawach. Przeczytacie o odwadze, życiu w zgodzie z naturą i odwiecznej walce dobra ze złem. Będziecie mieli również okazję zapoznać się z tajemniczym tematem romansów w Shire. Oddając się lekturze dojdziecie do wniosku, że hobbici to świetny wzór do naśladowania.

"Każdy, kto czytał tolkienowskiego "Hobbita" lub "Władcę Pierścieni" bądź oglądał ich adaptacje w reżyserii Petera Jacksona, z pewnością chociaż raz westchnął nad pozbawionym trosk życiem hobbitów – pełnym piwa, jedzenia i przyjaciół. Dzisiaj taki styl życia może wydawać się nieprawdopodobny. Cóż, pozwolę sobie teraz na klasyczne "nic bardziej mylnego!". Tak samo jak nawet najmniejszy niziołek może stać się bohaterem na równi z Jeźdźcem Rohanu, tak my możemy wieść żywot godny hobbita." ...czytaj dalej!

Zapoznaj się też przygotowanym przez Noble Smitha Testem hobbitów!

Odpowiedz
Faken. Wyszło, że jestem kawałem hobbita

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
← Nowości

"Mądrości Shire" – recenzja - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...