Ja najmilej wspominam F1 z którym miałem najwięcej zabawy , choć przyznaję że F2 trzymał poziom i był dalece bardziej rozbudowany, to nic nie zastąpi 1!
[F1] Która część jest najlepsza ?
Która część jest najlepsza ?
Fallout (7 głosów [18.42%])
Fallout 2 (26 głosów [68.42%])
Fallout Tactics (3 głosy [7.89%])
Fallout 3 (jestem jasnowidzem :P) (2 głosy [5.26%])
A ja powiem tak: F1 i F2 były świetne.
Ale F1 miał lepszy klimat, był bardziej hmm... mroczny. To zagrożenie ze strony mutantów, tajemnice katedry i historia Master'a. No i filmiki - były wręcz świetne (szczególnie ten po dołączeniu się do armii mutantów).
F2 miał już gorszy klimat, a grę wydłużał sam początek, gdzie latało się z dzidą i słabymi pistolecikami :S
Chociaż obydwie części uwielbiam i przeszedłem każdą nich ładnych parę razy, to jednak zdecydowanie wolę F1
Fallout Tactics mi się baaardzo szybko znudził. Jedyne o co tam chodziło to sieczka
A z tego co do tej pory słyszałem i widziałem o F3, to będzie to porażka ;/
Ale F1 miał lepszy klimat, był bardziej hmm... mroczny. To zagrożenie ze strony mutantów, tajemnice katedry i historia Master'a. No i filmiki - były wręcz świetne (szczególnie ten po dołączeniu się do armii mutantów).
F2 miał już gorszy klimat, a grę wydłużał sam początek, gdzie latało się z dzidą i słabymi pistolecikami :S
Chociaż obydwie części uwielbiam i przeszedłem każdą nich ładnych parę razy, to jednak zdecydowanie wolę F1
Fallout Tactics mi się baaardzo szybko znudził. Jedyne o co tam chodziło to sieczka
A z tego co do tej pory słyszałem i widziałem o F3, to będzie to porażka ;/
Zdecydowanie F1 - miał o niebo lepszy klimacik (kocham The Glow, a nawet takie lokacje jak Junktown i Hub były naprawdę fajne), super Bossa (powiem Wam: miał rację! To był chyba najbardziej charyzmatyczny i najbardziej "szary" czarny charakter jakiego spotkałem w grach), którego nie trzeba było zabijać (alternatywne zakończenie), ba, którego dało się przekonać, że źle robi (dopiero w kolejnej części wychodziło na jaw, że nasze argumenty były chybione). W F2 czegoś takiego niestety nie było. Poza tym była prawdziwa wolność wyboru drogi - a nie tak jak w F2, że dostanie się na południe było niemożliwe ze względu na szeroki pas gęsto zaludniony obcymi i floaterami. Poza tym F2 było pod tym względem nienaturalne - jaki logiczny argument przemawia za tym, że na początku przeciwnicy używają kijków i jakiegoś śmiecia a koło SanFran wypasiony sprzęt? W F1 mniej więcej zawsze spotykało się podobnych przeciwników (nie licząc może okolicy MB).
No nie, temat już tyle tu leży, a ja się jeszcze nie wypowiedziałem? Dla mnie pierwszej części pod względem klimatu nic nie pobije. Dwójka była już odrobinę przepakowana nawiązaniami do filmów, książek i znanych postaci, co trochę psuło klimat. Jedynka była pod tym względem bardziej oszczędna. No i jest prostsza.
Mało grałem w te gry, ale mnie się bardziej podobała 2, jak już wcześniej mówiono, to taka ulepszona 1 (parę lepszych rozwiązań itp.) ale tak naprawdę 1 nie odstaje zbytnio od 2 (w moim przekonaniu)
Obie gry fajne, ale wybrałem Fallout 2
(W F3 jeszcze nie grałem, więc się nie wypowiadam)
Obie gry fajne, ale wybrałem Fallout 2
(W F3 jeszcze nie grałem, więc się nie wypowiadam)
Nie grałem w Fallouta 3 (W Tacticsa grałem, ale przerwałem), więc wybór będzie między jedynką a dwójką.
I mimo wszystko - Fallout 2. Dlaczego? Ano, dlatego, że jest bardziej rozbudowany, ma więcej questów i ma wszystko to co jedynka.
Oczywiście jedynka też mi się bardzo podoba, a gdyby była dłuższa była by nawet lepsza od dwójki.
I mimo wszystko - Fallout 2. Dlaczego? Ano, dlatego, że jest bardziej rozbudowany, ma więcej questów i ma wszystko to co jedynka.
Oczywiście jedynka też mi się bardzo podoba, a gdyby była dłuższa była by nawet lepsza od dwójki.
Oczywiście F1! Była to pierwsza część i według mnie najlepsza! F2 też była świetną częścią, ale zdecydowanie przyjemniej wraca mi się do pierwszej części
Ja uważam , że F2 zasługuje na pierwsze miejsce następnie 1 a na końcu Fallout Tactic.
Ps. wypadało by odświeżyć ankietę i dodać Fallout New Vegas.
Ps. wypadało by odświeżyć ankietę i dodać Fallout New Vegas.