Świat Dysku
Co sądzicie o utworach Terrego??
Jakie książki tego autora czytaliście?
Ulubliony bohater?
Tu możemy sobie o tym pogadać!
Moją ulubioną książką tego Autora jest... każda. Chyba łatwiej będzie mi powiedzieć która mi się nie podobała. Mianowicie "Ruchome obrazki".Męczyłem się z nią dwa tygodnie(! Przeciętnie książka Terrego zajmuje mi 1, 2 może 3 dni).
Jakie książki tego autora czytaliście?
Ulubliony bohater?
Tu możemy sobie o tym pogadać!
Moją ulubioną książką tego Autora jest... każda. Chyba łatwiej będzie mi powiedzieć która mi się nie podobała. Mianowicie "Ruchome obrazki".Męczyłem się z nią dwa tygodnie(! Przeciętnie książka Terrego zajmuje mi 1, 2 może 3 dni).
@Tokar - Warto, warto. Książki Pratcheta mają swój niesamowity klimat i do tego niecodzienny humor :mrgreen: Na pierwszy ogień polecałbym "Kolor Magii" (1 część całej serii), a potem "Blask Fantastyczny" (2 po "Straż, Straż" pod względem śmiezności i druga w cyklu ).
Moim ulubionym bohaterem jest Śmierć. On po prostu wymiata Książka bez niego nie byłaby tym samym. Rincewind też wymiata. Szczególnie jak rozmawia z drzewami, które wg jego mniemania nie potrafią mówić :mrgreen:
ps.Zakupiłem "Równoumagicznienie" więc jakbym sie nie pojawił na forum wiadomo na co to zrzucić :mrgreen:
Moim ulubionym bohaterem jest Śmierć. On po prostu wymiata Książka bez niego nie byłaby tym samym. Rincewind też wymiata. Szczególnie jak rozmawia z drzewami, które wg jego mniemania nie potrafią mówić :mrgreen:
ps.Zakupiłem "Równoumagicznienie" więc jakbym sie nie pojawił na forum wiadomo na co to zrzucić :mrgreen:
hmm ja zaczynałem czytac ta serie ob Pomniejszych Bóstw, wystepuje w nich takze bardzo fajny bohater który podobnie jak Rince rozmawia z bogiem ale jest swiecie przekonany ze to nie mozliwe
Ehhh takze uwazam ze bez polskiego (niesamowitego) tłumacza kasiązka nie posiadała by takiego humoru.
Ehhh takze uwazam ze bez polskiego (niesamowitego) tłumacza kasiązka nie posiadała by takiego humoru.
Ja zachęcony recenzja Rincewinda przeczytałem ostatnio Koloru magii i ksiażka naprawde zarąbiście mi się podobała :mrgreen: co prawda w niektórych momentach jest troche zakręcona, ale to z drugiej strony dodaje takiego uroku Ale książka świetna, musze się zabrac za drugą cześc
Ja czytałem tylko Straż!Straż!. Niedawno. Ta książka jest świetna! Muszę się zakręcić za resztą...
Ja osobiście czytałem:"Straż! Straż!" "Kosiarz" "Panowie i Damy" "Zbrojni" "Muzyka Duszy" "Ciekawe Czasy" "Maskarada" "Na Glinianych Nogach" "Wolni Ciutludzie".
Każda jest bardzo fajna i humorystyczna Najbardziej podobały mi się "Straż! Straż!" "Kosiarz" "Zbrojni" "Ciekawe Czasy".
Każda jest bardzo fajna i humorystyczna Najbardziej podobały mi się "Straż! Straż!" "Kosiarz" "Zbrojni" "Ciekawe Czasy".