[FILM] Horrory
No po prostu Gamorinie. 2 Predatory i ileś tam Obcych były horrorami. A AvP jest po prostu filmem akcji. Więc nie nastawiaj się na horror jeżeli chcesz pójść. Fabuła jest nawet ciekawa.
Huberthc napisał:
Nom dokładnie. Jak już napisałem to nie obdzierali ich ze skóry. Predator nawet się zlitował nad jednym kolesiem bo zobaczył, że ma słabe serce. I zamiast zastosować jakieś wyszukane tortury, maskrę to go przebił nożami.
ps.Zgadzam się z Toba Rincewindzie. Czasami nie można się pokapować o co chodzi w Twoich postach Gamorinie. Zupełnie jak bełkot.
Huberthc napisał:
Cytat
zero brutalnosci typowej dla obcego i predatora
Nom dokładnie. Jak już napisałem to nie obdzierali ich ze skóry. Predator nawet się zlitował nad jednym kolesiem bo zobaczył, że ma słabe serce. I zamiast zastosować jakieś wyszukane tortury, maskrę to go przebił nożami.
ps.Zgadzam się z Toba Rincewindzie. Czasami nie można się pokapować o co chodzi w Twoich postach Gamorinie. Zupełnie jak bełkot.
ehhh trzeba ten temat ozywic....bo spadl na trzecia strne.....ostatnio ogladalem horrora ktory poruszyl mn doglebi....chodzi mi o film ktory ogladalem 2 miechy temu a w polsce bedzie mial premiere w tym tygodniu....chodzi mi o film Pila(The Saw po Angliszu)...nie bede wymienial jego walorow gdyz zapewne o nim slyszeliscie...a jak nie, to odsylam wasna strone www.filmweb.p l........normalnie zajebioza, polecam goraco.......
Ja osobiście nie odniosłem wrażenia, że Predatory czy też Alieny są horrorami, dla mnie to były filmy akcji plus S-F, ale to moje zdanie. Co do horrorów to ja sie wychowałem na Krugerze i jakoś on mi sie najbardziej podobał: fajny klimat, trochę pokręce do końca nie wyjaśnione, ale mi się podobał. Pamietam, że oglądaliśmy z kumplami jeszcze na VHS bo kompa mało kto miał A o płytach to jeszcze nie słyszno :wink: Co do najnowszych: Gothika , The Ring - to były raczej filmy z dreszczykiem ; 13 duchów - miodzio, Egzorcysta - boski. AvP - no juz nie przesadzajcie, że taki zły był, film co prawda nie nawiązuje do żadnego z poprzednich odcinków, ale fajnie sie oglada, nie jest może arcydziełem, ale może być. Mi sie ostatnio podobał: " Kroniki Riddicka" - raczej film akcji z S-F, wiec sorki jak nie na temat.
Cytat
(...)Gothic(...)
Ten film chyba Gothika się nazywał. O ile o tym samym mówimy A ja ostatnio oglądałem remake japońskiego filmu Ju-On. Czyli Klątwę. Słyszałem, że ten film jest o wiele straszniejszy od The Ringa, a tu niespodzianka. Bać się można, ale nie aż tak jak się spodziewałem. Żeby pobić The Ringa potrzeba czegoś mocniejszego Ale ogólnie pomysł na film nawet niezły...
Gość_scatio*
#69Cytat
Ja osobiście nie odniosłem wrażenia, że... Alieny są horrorami
Sprawa Alienów ma się u mnie podobnie... no może z wyjątkiem pierwszej części ona zawsze będzie horrorem. Film po raz pierwszy widziałem gdzieś w okolicach podstawówki... bałem się jak cho***a. Kolejne czyści są tylko namiastką dawnej klasy. Dość dobrym, jeśli nie najlepszym horrorem jaki widziałem jest "Ukryty wymiar"... film po prostu powala, miałem to szczęście, że pierwszy raz obejrzałem go w kinie a nie na PC... efekt niezatarty do dziś.
Użytkownik Medivh dnia Feb 23 2005, 11:48 AM napisał
ja ostatnio oglądałem remake japońskiego filmu Ju-On. Czyli Klątwę. Słyszałem, że ten film jest o wiele straszniejszy od The Ringa, a tu niespodzianka. Bać się można, ale nie aż tak jak się spodziewałem. Żeby pobić The Ringa potrzeba czegoś mocniejszego Ale ogólnie pomysł na film nawet niezły...
[post="11208"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
ehhh ogladalem niedawno The Ring amerykanska wersje i wcale sie nie balem, zero nawet dreszczyku, wiec sadze ze japonska wersja tez nie jest duzo lepsza....Kilka lat temu wyszedl film japonski(horror) Dark Water bodobno zajebioza, a teraz Amerykanie wydaja ,,swoja"wersje tego filmu...
Ja najbardziej lubię serię Alienów, a zwłaszcza Ósmego Pasażera Uważam, że są świetne. Lubię także Milczenie Owiec, Resident Evila i jeszcze kilka innych znanych. Ale alienik ma najlepszy klimat. Może nie jest klasycznym horrorem, ale jest super. Co do AvP to podobał mi się, ale to film akcji, a nie horror. Ma dużo fajnych anwiązać do reszty filmów i do gry.
Przez ostatnie lata oglądam z reguły same horrory. Wymienię kilka bardzo dobrych IMHO tytułów.
Ju-On - Japoński horror. W U.S.A nakręcono jego komercyjną "kopie" marne The Grudge, którego nie można nawet do pierwszej pozycji porównać (zresztą tak jak większości produkcji z U.S.A opartych na scenariuszach japończyków – patrz Dark Water, The Eye). Polecam najostrzejszą wersje.
The Shutter – Tajlandzki horror. Świetny scenariusz, klimat, gra aktorska a przede wszystkim powalające zakończenie.
Dark Water – kolejny japończyk ze świetnym scenariuszem i klimatem jaki trudno znaleźć w produkcjach europejskich czy amerykańskich.
Halloween – cała seria – według niektórych siedzących w temacie średniak, jednak na mojej osobistej liście jest wysoko.
The Eye – ponownie Japonia. Nie trzyma w napięciu jak pozostałe, jednak świetny scenariusz stawia go wysoko.
Piła – świetna produkcja (mimo że amerykańska). Cały czas trzyma w napięciu, świetny klimat, zaskakujące zaskoczenie i bardzo ciekawa fabuła.
Polecam wszystkim którzy lubią horrory, jeśli jeszcze nie mieliście okazji zobaczyć któregoś z tych filmów to gorąco zachęcam, na pewno nie pożałujecie.
Ju-On - Japoński horror. W U.S.A nakręcono jego komercyjną "kopie" marne The Grudge, którego nie można nawet do pierwszej pozycji porównać (zresztą tak jak większości produkcji z U.S.A opartych na scenariuszach japończyków – patrz Dark Water, The Eye). Polecam najostrzejszą wersje.
The Shutter – Tajlandzki horror. Świetny scenariusz, klimat, gra aktorska a przede wszystkim powalające zakończenie.
Dark Water – kolejny japończyk ze świetnym scenariuszem i klimatem jaki trudno znaleźć w produkcjach europejskich czy amerykańskich.
Halloween – cała seria – według niektórych siedzących w temacie średniak, jednak na mojej osobistej liście jest wysoko.
The Eye – ponownie Japonia. Nie trzyma w napięciu jak pozostałe, jednak świetny scenariusz stawia go wysoko.
Piła – świetna produkcja (mimo że amerykańska). Cały czas trzyma w napięciu, świetny klimat, zaskakujące zaskoczenie i bardzo ciekawa fabuła.
Polecam wszystkim którzy lubią horrory, jeśli jeszcze nie mieliście okazji zobaczyć któregoś z tych filmów to gorąco zachęcam, na pewno nie pożałujecie.
Ja tam ogladam takzwane horrory z niszej polki, czyli horrory niskobudzetowe. W niektorych z nich trafiajaja sie naprawde sliczne efekty specjalne, wypchana reka w roli zmutowanej kosmicznej lasicy czy tez podpalony dlugopis w roli startujacej rakiety kosmicznej. To wszystko ma swoj nietuzinkowy charakter, filmy krecone sa z duza dawka profesjonalizmy ale mimo tego ze to horrory nieraz parskalem smiechem. To wlasnie w nich lubie. ;D