Heroes V
Lepsze to jest na pewno od 4rta części, która jak dla mnie była niewypałem . Trochę tego klimatu z 3ciej części jest, ale nie wciągnęła mnie tak bardzo jak 3cia część ;s
Teraz jakiś samodzielny dodatek jest w fazie tworzenia. Ponoć dodać mają orki - znowu orki ? Warcraft się kłania...
Przyznam że HoMMV jest moim zdaniem najlepszy. Nie dość że ta sama ilość jednostek, ulepszenia, to jeszcze klimat też trzyma klasę Poza tym walki są dużo bardziej taktycznie, podoba mi się to A te wyglądy jednostek... CUDO! Ale się zachwycałem kiedy zobaczyłem Czarta, Upiora, Lisza, czy Dżina Na dodatek genialny system szkolenia bohatera, podobny do jedynej zalety HoMMIV: właśnie RPG'a
Żeby nie dało się zrobić na początku gry ostatniego lvl jednostki, która miała minimalne właściwie wymagania
Cytat
I po co zrobili ten level zamku ?! I co on w ogóle daje ?!
Żeby nie dało się zrobić na początku gry ostatniego lvl jednostki, która miała minimalne właściwie wymagania
Jak w 3cz tak robiłeś to wnioskuję że kampanii żadnej nie przeszedłeś. Najbardziej lubię 3 cz, najmniej 4, piątka była niezła.
Jeśli chodzi o V część, to się zawiodłem. Nie wiem, czuję sentyment do III części i chyba nigdy mi to nie minie. Zdecydowanie wolę sobie pograć w II część niż w IV, łezka się kręci w oku jak sobie przypomnę DEMO pierwszej części Hirołsów.. to były czasy.
Zresztą, mam za słabego kompa do HoMM V i strasznie mi sie cięło. Dodatkowo grafika wcale nie jest dla mnie mocną stroną tej gry.
Ale co kto lubi, ne?
Zresztą, mam za słabego kompa do HoMM V i strasznie mi sie cięło. Dodatkowo grafika wcale nie jest dla mnie mocną stroną tej gry.
Ale co kto lubi, ne?
A mi się niejasno coś kojarzy, że chyba była taka opcja. Ale może mi się pomyliło z inną grą.
Poszukaj gdzieś na jakiś stronach poświęconych stricte HoMM.
Poszukaj gdzieś na jakiś stronach poświęconych stricte HoMM.
Ujdzie w tłumie... nie zaciekawiło mnie.
Wolę Kuźnię Przeznaczenia... i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego...
Wolę Kuźnię Przeznaczenia... i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego...
Cytat
Co sądzicie o Dzikich Hordach?
Dobry dodatek. Wprowadza sporo nowości w postaci nowych jednostek dla każdego zamku. Nowa rasa też niczego sobie. Tylko zakończenie kampania jakieś bzdetne Ogólnie jeżeli komuś spodobał się Heroes V niech kupuje w ciemno.
Cytat
Życzcie mi powodzenia
Daj mu popalić !
Cytat
Wolę Kuźnię Przeznaczenia... i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego... biggrin.gif
Nie wiem czy wiesz, ale w Dzikich Hordach też jest Forteca. I to nawet z alternatywami, które są boskie. Najlepsze posunięcie jakie mogli zrobić twórcy dodatku.
Przyznam jednak, że nowa rasa Orków jest dla mnie nieciekawa.
Wprowadzenie trzech jednostek do jednego budynku było dobrym pomysłem.
Co do rasy Orków: twórcy trochę przesadzili z szałem krwi (chyba nie pomyliłem nazwy), który zmniejsza obrażenia odnoszone przez orków. Do dziś pamiętam, jak moje czarne smoki nie radziły sobie z hersztem, który jest jednostką 5 poziomu...
Co do rasy Orków: twórcy trochę przesadzili z szałem krwi (chyba nie pomyliłem nazwy), który zmniejsza obrażenia odnoszone przez orków. Do dziś pamiętam, jak moje czarne smoki nie radziły sobie z hersztem, który jest jednostką 5 poziomu...
Hah postanowiłem odkopać kolejny temat na gexe. Gra Heroes V spodobała mi się z powodu powrotu do stylu H3. Rasy występujące w grze zaciekawiły mnie tzn Krasnoludy i Orkowie pojawiający się w obu dodatkach.Fabuła jest ciekawa i może być.Ekran miasta na początku spowodował mały chaos ale dało się to ogarnąć. Zakochałem się w muzyce Jest po prostu świetna.Polubiłem podział magii w krainie Ashan
Co do aktorów dubbingujących w Heroes V to nie mam większych zastrzeżeń tylko szkoda że obsada zmieniła się nieco w Kuźni Przeznaczenia(mam na myśli Raeltha i Izabelę)
Moje ulubione nacje w grze to :Sylvanie i Inferno oraz Przystań.
Od siebie daję grze 8/10
Co do aktorów dubbingujących w Heroes V to nie mam większych zastrzeżeń tylko szkoda że obsada zmieniła się nieco w Kuźni Przeznaczenia(mam na myśli Raeltha i Izabelę)
Moje ulubione nacje w grze to :Sylvanie i Inferno oraz Przystań.
Od siebie daję grze 8/10