Mam pytanko. Ktoś może wie jak naprawić taki błąd?
"C:Program FilesCommon FilesInstallShieldProfessionalRun Time 701Intel32DotNetInstaller.exe" cannot access a necessary file, "mscoree.dll."
Coś takiego wyskakuje jak robie Win Doctora z Norton Unilitiesa. Wiem co to znaczy, ale jak ten plik zdobyć i czym to jest spowodowane? Nie chodzi mi przez to SpellForce. Jak instaluje to mi się sam komp wyłącza . Mam XP Professional, Intel Celeron 1,7. Pomóżcie prosze.
Bo ja wiem. Niby raz mi wyskoczyło, że jest błąd krytyczny, ale jaki i co to nie pisało. A tak to jak instaluje to po prostu sam mi się komp restartuje :? . Byłem z tym nawet "speca", ale też nie wiedział dlaczego tak się dzieje. Mówił, że może jakiś błąd sprzętu, nie systemu.
No i tu włąsnie tkwi problem, że źle się domyślasz - to oryginał. Kto by kupował grę, której oryginał kosztuje 20 zł u pirata . CD Projekt się postarał i zrobił niezłą cenę, ale firma JoWood się nie postarała, bo mi nie chce się zainstalować .
Do postu poniżej: Tia sprawdzałem i chodzi. Po prostu mój komp tego nie trawi i tyle. Ale dobra dość o SpellForce, bo topic jest o czy innym . Raz jeszcze dzięki za ten link. Głownie o to mi chodziło .
skoro tak to trzeba do nich z mor... z pretensją znaczy sie pójść. ja tak zawsze robię. ma działać i tyle. w końcu po to człowiek płaci za [glow=red:ad0dfad05c]oryginały[/glow:ad0dfad05c]. może płytka jest uszkodzona> sprawdzałeś na jakimś innym kompie?
heheheheh tak mnie to rozbawilo ze az napisze - odpowiedz na post nad tym postem az tak nie trzeba sie ograniczac, mozesz smialo odpowiedziec w nastepnym
Tia tylko widzisz to nie jest za bardzo na ten temat . Oczywiście mogłem napisać nowego posta, ale chyba nikt się nie obraził, że edytowałem poprzedniego . Ja unikam raczej postów nie na temat i bezsensownych komentarzy typu 2 wyrazy 8). Pozdro dla Angeli :wink: .
hiehiehie ale ja niebylabym soba jakbym sie nieprzyczepila do czegos 70% tematu jest rozmowa miedzy toba a ekthelionem bez urazy ale duzo skuteczniej i szybciej zalatwilibyscie to na gg albo przez pm ;] ah ale ja jestem wredna :mrgreen: PEACE ;]
Oj nie wiem czy taki trudny, ale na pewno tańszy. I powiem Ci Olo, że coraz więcej ludzi "przenosi" się na Linuxa. Ja sam osobiście nie miałem kontaktu z tym systemem, ale wiem np. że nie potrzebuje żadnych kodeków do odtwarzania DivX'ów, pozwala mieć kilka pulpitów i takie tam pierdoły. Ale czy na pewno jest lepszy od Windows'a. Oj, w to wątpię 8) . Windows ma wiele wad, ale każdy już tak się do niego przyzwyczaił, że ciężko nam będzie zmienić system . Miejmy tylko nadzieję, że Microsoft nie postąpi jak CD Projekt z powodu braku konkurencji . Wiecie, Bill Gates ma już wystarczająco dużo kasy i wszystkiego można się spodziewać .
jeśli mogę się wtrącić to powiem krótko - Windows to SYF
Linux jest dużo lepszy, może racja że było by nam się trudniej do niego przyzyczaić ale dużo lepszy jest i tak
jedynym większym minuesem linuxa jest to że na nim większość gier/programów nie działa no ale to już nie jego wina
A co do tego frajera Gatsa, to ten knyps wciąż płaci wysokie grzywany za monopolistyczne ineteresy; o ile dobrze pamietam To nawet Microsoft wydał kilka gierek np: jakąś samochodówkę(nie pamiętam nazwy :? ). Ale niestety Ten kto ma kase ten ma wielką władzę :roll: patrz Gates
P.S Słyszałem że do niedawna oprogramowanie Microsoftu miało 99% ,,komputerowców"... Ale poczekajmy z 5 lat to ludzie zmądrzeją 8)
W jednym zgodzę sie z Naziną. Na Linuxa niestety większość gier i programów nie chodzi (niestety) dlatego prawie wszyscy korzystają z Windowsa. Windows ma swoje wady, ale co zrobić. Do gier i programów nadaje się super.
Ps. A co do Gatesa. Jest frajerem no i co zrobić. Może robic co chce. Przecież jest najbogatszy na świecie. Co chce to ma. (Ale i tak jest frajerem).
Z reszta macie nie do konca racje nawet duzo gier dziala po Linuxa, wiem bo w CD-Action jest dzial ,, gierki od Linuxa", zreszta teraz to nie problem czlowiek sciaga latke z inetu zeby gra dzialala pod Linuxa i Giatrka Gra :wink: