Czas silnych istot. Tom 1

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Czas silnych istot. Tom 1"!

Gatunek science fiction coraz rzadziej pojawia się w książkach, dominuje za to fantasy. Na rynku mamy wiele dostępnych powieści z tego gatunku – czemu większość pisarzy obiera właśnie taki kierunek? Czemu nie napiszą czegoś innego? Na te pytania nie znam odpowiedzi, a sam sięgnąłem właśnie po powieść science fiction – "Czas silnych istot" Marcina Przybyłka.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Odpowiedz
Postaci, które pojawiają się epizodycznie zostało bardzo dokładnie nabudowane w poprzednich tomach. Trudno byłoby wytłumaczyć w CSI skomplikowaną relację Torkila z Pauline chociażby. Dla osób, które znają poprzednie tomy pojawienie się Crasha, to coś niesamowitego. Myślę, że CSI jest na tyle autonomiczny, na ile jest to w ogole możliwe w przypadku serii i tego samego głównego bohatera (btw, Przybyłek wspominał o tym, w jednym z wywiadów).
Odpowiedz
@Kroz To muszę to w takim razie sprawdzić Miałoby to sens i zdecydowanie nie marudziłbym tak na te postacie
Odpowiedz
Wręcz nie mogłem się doczekać na ten tom.
Jak w moje łapska wpadnie książka, znając życie, zarwie się jedną nockę by obadać temat.
Mam nadzieje że pan P, nie sknocił sprawy

Czemu pod awatarem się pisze "nowy"?
Toż ja już nieźle zużywany...

"To Be Is To Do" : M. Gandhi
"To Do Is To Be" : F. Nietzsche
"Do Be Do Be Do": F. Sinatra
Odpowiedz
← Artykuły

Czas silnych istot. Tom 1 - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...