Tylko, że w tym momencie ani ja ani nikt z moich znajomych nowego regulaminu, ani informacji o zmianie regulacji nie dostał.
Sprawa może tyczyć się tylko amerykanów, na przykład.
Dystrybucja cyfrowa jest dla mnie bardzo wygodna, a jeśli już mam się godzić na jakiś DRM (a w dzisiejszych czasach, jeśli chcę korzystać z multiplayera w grach to nie mam innego wyboru), mając wybierać między UPlay, który ostatnio okazał się być dziurawy i podatny na atak, GFWL, które jest spazmem szatana albo Origin, który jest spazmem chciwej korporacji, wybiorę steama. Mam go już od prawie 3 lat, nigdy nie miałem z nim żadnego problemu, a support, w porównaniu do innych supportów z podobnych temu serwisów jest nawet troszkę pomocny.
Nie mówiąc o tym, że platforma rozwija się w dobrym kierunku (pomijając te tutaj rewelacje, które jeszcze się na mnie nie odbiły), wprowadza coraz więcej funkcjonalności, takich jak out-of-game trading i workshop, nie mówiąc o obsłudze poważniejszych tytułów f2p. Do tego te promocje. Miodzio.
Jedyna wada so far, to nieszczęsny tryb offline i za mało update'ów do Team Fortressa 2ki. A to, jak wiemy, wszystko wina steama.
No i jeszcze miły w użytku overlay i system statystyk - korzystaliście kiedyś z tej abominacji, którą jest overlay origina? Nigdy więcej powiadam. Dzięki steamowi mogę wiedzieć ile godzin życia zmarnowałem na granie i jakie odblokowałem osiągnięcia. Wtedy czuję się doceniony!
[Dodano po 9 minutach]
Z tego co czytam na SPUFie (Steam Public User Forums), zakaz pozwu zbiorowego wprowadzili, żeby zabezpieczyć się przed taką akcją jaką zmalowali sony ich klienci po wpadce z zabezpieczeniami.
[Dodano po 2 minutach]
Cytat
Quote: Originally Posted by
kijib Can someone translate so I understand how this affects me?
If you're in Europe it means nothing
If you're in America, and a 'typical' Steam user your impact is effectively zero
If you're an American ambulance chasing lawyer, it means you can't sue the pants off a company, take all the money, and leave the Steam users who were part of the class action each with the awesome prize of a giftable copy of HL2 and L4D
Czyli miałem rację - zmiana tyczy się tylko amerykanów.