Gość_*
wszystko się starzeje i traci na popularności.. memento mori..
Patron Puszczy
Ilość postów: 1096
Klasa: Barbarzyńca
Już nie chodzi o tykający czas. Blizzard nie umie zatrzymać graczy. Non stop robi grę coraz prostszą co jest niedorzeczne. Poza raidami, jedyne co jest do roboty to cholerne achievementy. Ileż można.
System TBC był o niebo lepszy i się sprawdzał. Mam na myśli to, iż trzeba było ubrać się na t4 żeby zacząć t5 itd.
Licz
Ilość postów: 2868
Klasa: Nekromanta
No ale co się dziwić, WoW się starzeje, tego nic nie zmieni, grze brakuje dawnej świeżości i innowacyjności, dalej jest grywalna, ale czasy się zmieniają i wiele osób jak ja, trochę pograli, znudziło im się i nie planują powrotu.
Patron Puszczy
Ilość postów: 1096
Klasa: Barbarzyńca
WoW szybko nie stanie się darmowy, bo mając 10kk graczy jest MMO z największą bazą graczy. Nawet jak spadnie o połowę liczba to wciąż będzie im się opłacał abonament. Zarabiają dodatkowo masę pieniędzy na Blizz store, gdzie sprzedają pety, maskotki, mounty czy na płatnych usługach jak zmiana rasy itp.
Gry MMO z abonamentem to przeszłość? Dobre sobie, dawno nie słyszałem niczego zabawniejszego. Obowiązkowe płatności eliminują z gry dużą ilość trolli, którzy zwyczajnie niszczą przyjemność z gry, nie wszystkich, ale większość. Ponadto w MMO z abonamentem każdy jest równy, nie ma żadnych premium shitów.
Dużo ludzi, szczególnie młodych narzeka na to, że nie jest w stanie zapłacić 40-50 zł miesięcznie za abonament. Prawda jest taka, że gdyby spędzili w obojętnie jakiej pracy na czarno 1 dzień miesięcznie, albo zwyczajnie oszczędzili na alkoholu/papierosach i innych używkach to byliby w stanie sobie coś takiego zafundować.