AAAAAAAAA-HAAHHAHAahahahhahahaHAHAHAHaHaHaHAA!!!!!!!!!!!!!!! Zrobiłeś złoooooooooooo !
Dobrze, dobrze!
O rany, od czego by tu...
1. Ever - forever mój ukochany: "
Amerykański Nijna 2" !!!
Filmweb
Trailer (piękny
)
Po prostu uber kupa, kocham ten film pasjami
2. "
Batman (1966)"
Filmweb (i jego genialne oceny
)
Trailer (porywający
)
Prawdziwa vintage gejoza, najlepsza scena - Batman wspinający się po drabince sznurowej z rekinem uwieszonym u cholewy buta traktuje go sprayem "Anty-Rekinowym", po użyciu którego rekin odpada i... wybucha
Z tym filmem, a dokładniej serialem, który poprzedzał go w tej samej formie, łączy się inna ciekawa historia - mianowicie odcinek łączony z bardzo popularnym wówczas Green Hornetem. Pomocnikiem Green Horneta, który w owym odcinku walczył z powyższym przemrocznym Batmanem, był niejaki Bruce Lee, który w scenariuszu owego odcinka przeczytał, że ma przegrać pojedynek z tym karłowatym czymś grającym Robina. Dowiedziawszy się o tym "Mały Smok" wpadł w furię i zadeklarował na poważnie, że jego walka na planie filmowym będzie również "na poważnie". W obliczu realnej groźby śmierci aktora grającego Robina zmieniono scenariusz na wynik "remisowy"
3. "
Morderczy Przyjaciel"
Filmweb
Trailer
Tandeciarstwem nie dorównuje takim rarytasom, jak "Powrót Człowieka-Kraba" i wielu, naprawdę wielu innym, które obejrzałem, ale przychodzi mi do głowy "na szybko" ze względu na bezdenną głupotę. Zmutowany pies biegający po drzewach i połykający koty (efekt specjalnej troski, w którym rottweilerowi pysk zamienia się w paszczę, która niczym odkurzacz wsysa kota z drzewa - coś pięknego
). Swoją drogą - trudno było o bardziej denną koncepcję, niż pies morderca. Chyba komuś bardzo zbrzydł "Beethoven".
Ta lista będzie uzupełniana przeze mnie, zapewne o dziesiątki kolejnych, gdy tylko sobie poprzypominam i wyselekcjonuję
[Dodano po 3 minutach]
Ach, i już mi się przypomina
4. "
Powrót Wilczycy" - cudowna, rodzima produkcja, niech żyje stacja "Kino Polska"!!!
Filmweb
Trailer
Tak, to naprawdę zrobiono w 90tym roku
Polskie kino naprawdę grozy.