Złotousty
Ilość postów: 9877
Klasa: Bard
Wyniki:
Gra roku:
* The Elder Scrolls V: Skyrim
Studio roku:
* Bethesda Game Studios
Postać roku:
* Joker z Batman: Arkham City
Gamer God:
* Blizzard Entertainment
Hall of Fame:
* Shigeru Miyamoto, The Legend of Zelda
Najlepsza gra na Xboksa 360:
* Batman: Arkham City
Najlepsza gra na PlayStation 3:
* Uncharted 3: Oszustwo Drake’a
Najlepsza gra na Wii:
* The Legend of Zelda: Skyward Sword
Najlepsza gra na PC:
* Portal 2
Najlepsza gra na telefony i konsole przenośne:
* Super Mario 3D Land
Najlepsza strzelanka:
* Call of Duty: Modern Warfare 3
Najlepsza przygodowa gra akcji:
Najlepsza gra RPG:
* The Elder Scrolls V: Skyrim
Najlepszy multiplayer:
* Portal 2
Najlepsza gra sportowa (sporty indywidualne):
* Fight Night Champion
Najlepsza gra sportowa (dyscypliny drużynowe):
* NBA 2K12
Najlepsza gra wyścigowa:
* Forza Motorsport 4
Najlepsza bijatyka:
* Mortal Kombat
Najlepsza gra wykorzystująca kontroler ruchu:
* The Legend of Zelda: Skyward Sword
Najlepsza gra niezależna:
* Minecraft
Najlepsza adaptacja:
Najlepsza grafika:
* Uncharted 3: Oszustwo Drake’a
Najlepszy występ w grze (mężczyźni):
* Stephen Merchant jako Wheatley – Portal 2
Najlepszy występ w grze (kobiety):
* Ellen McLain jako GLaDOS – Portal 2
Najlepsza gra z dystrybucji cyfrowej:
* Bastion
Najlepsze DLC:
* Portal 2 – Peer Review
GameTrailers.com – trailer roku:
* Assassin’s Creed: Revelations – E3 2011 Trailer
Najlepsza piosenka w grze:
* „Build that Wall (Zia’s Theme)” Darren Korb – Bastion
Najlepsza muzyka:
* Bastion
Najbardziej oczekiwana gra 2012 roku:
* Mass Effect 3
Co sądzicie o wynikach?
Ja uważam, że W2 powinien być najlepszą grą na PC, a Portal, cóż nie przepadam za grami logicznymi. Dziwi mnie tytuł najlepszego studia, który poszedł do Bethesdy - stworzyła dobrąm grę, ale z irytującymi bugami i wydała patch 1.2, który dał ich jeszcze kilka, tylko, że gorsze. A gra roku? Skyrim? Tu byłem za bardzo dobrymi: Batmanem: Arkham City i W2, ale wybrano dobrego Skyrima, niestety. Grafika roku do gry na konsolę?! Tu powinien rządzić Bf3, który grafikę ma świetną, co z tego, że PS3 nie, każdy wie, że na PC grafiki są lepsze. Multi do Portala 2? Słyszałem, ze co-op, na dodatek nie taki świetny.
Licz
Ilość postów: 2868
Klasa: Nekromanta
Komputery mają większe możliwości i nowsze produkcje będą z czasem prezentować się lepiej na PC, do czasu wyjścia nowych konsoli. Co do wyników, powiedzmy sobie szczerze, to że gra jest dobra to raz, ale musi mieć dobrą sprzedaż, W2 w porównaniu do Skyrim wypada z całą pewnością dużo słabiej.
Gość_Forgotten*
A ja w zupełności zgadzam się z wynikami. Skyrim zasłużenie zgarnął tyle tytułów, to absolutnie najlepszy tytuł tego roku. Bijatyka też została wybrana sprawiedliwie [zakładam że mowa o MK IX na X-boxa?]. No i minecraft także nie jest zaskoczeniem. MUST DIG DEEPER!
BTW: SPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACE. Portal 2 ftw.
A W2? Lol, co to jest W2? Ot przygodóweczka z elementami fabularnymi.
Wybawca białogłów
Ilość postów: 1461
Klasa: Rycerz
W takim razie czym był W1? Skoro zachód piał z zachwytu to raczej powinni się domyślać że kontynuacja będzie podobna a nawet lepsza. Albo najzwyczajniej w świecie Amerykańce nie przekonali się do Wieśka, nie ich klimat, i gra jest popularna tylko u nas i w Rosji. Na zachodzie gracze mało w to grają.
Marszałek Wojny
Ilość postów: 12240
Klasa: Kosmiczny Marines
Nie tyle co klimat, tylko w krajach anglosaskich (czyli najsłodszym rynku) dzielą i rządzą konsole. Na jakiej platformie wyszedł "Wiedźmin 2"? Ano, właśnie.
Ciężko mi się odnieść do tych nagród, bo nie za bardzo kojarzę, jaką konkurencje mieli zwycięzcy. Niemniej, spokojnie uważam, że "Arkham City" powinien wygrać główną kategorię w cuglach.
Licz
Ilość postów: 2868
Klasa: Nekromanta
Polskie studia tworzące gry stale się rozwijają, ale wciąż daleko im do tych z zachodu, mam tu na myśli renomę i przede wszystkim pieniądze, prawda jest taka, że wielu potencjalnych graczy o Wiedźminie nie słyszały, poza tym gdyby ktoś mi powiedział, że wyszła ostatnio super gra wydana przez Mongolskich programistów, to spojrzałbym na to z przymrużeniem oka i pewnie nawet nie zwróciłbym na to uwagi, tak jest moim zdaniem na zachodzie z Wiedźminem 2, to bardzo dobra gra, ale nie oznacza to, że stanie się hitem na skalę globalną, tak jako to jest w przypadku gier prezentowanych w tym rankingu, bo jak sami zauważyliście, jakiegoś wielkiego zaskoczenia nie ma.