Pierwsze spojrzenie na nową grę BioWare

Czas spekulacji nadszedł. O nowej grze Kanadyjczyków, która zostanie ujawniona na imprezie „Spike Video Game Awards” pisałem już kilka dni temu. Zgodnie z utartą polityką informacyjną BioWare, dziś zaczęło się powolne budowanie napięcia wśród społeczności, które ma swoje odzwierciedlenie w przaśnych materiałach, ale za to skłaniających do ożywczych dyskusji.

Zatem, moi drodzy, oficjalny obrazek z gry tworzonej przez nowy oddział tej firmy. Werble…

bioware, nowa gra

Pierwsze skojarzenie? Kanadyjska odpowiedź na „Rage” autorstwa utytułowanego id Software. Tak czy siak, zapachniało mocno postapokalipsą – przynajmniej dla mnie. Miejmy nadzieje, że tym razem BioWare nie wodzi nas za nos, jak to było w przypadku oficjalnej zapowiedzi „Mass Effect 3”.

PS. Między nami, na komputerową grę fabularną to mi raczej nie wygląda. Jednak – pożyjemy, zobaczymy.

Odpowiedz
Dragon Age III. Na bank.
Odpowiedz
Jeżeli rzeczywiście gra będzie w klimatach Rage to szczerze mówiąc średnio mnie interesuje co zrobią i jak to zrobią, takie gry mnie nie pociągają.

Odpowiedz
Hmm akurat RPG w klimatach Rage by mi się spodobał. Ciekawe lokacje, strzelanka i elementy RPG i będzie bardzo dobra gra. Ale jeśli nie będzie to RPG....
Odpowiedz
Hmmm niezbyt zachęcający screen.Jeżeli to ma być coś postapokaliptycznego to się raczej na to nie skuszę.

\"Kroczysz mroczną drogą, ale jest ona najmroczniejsza dopiero wtedy, jeżeli zamkniesz oczy\"

"Czasami mały aniołek musi utrzymywać pozory"
Odpowiedz
Pytanie brzmi jak BioWare interpretuje słowo cRPG. Poza tym wątpię by chcieli robić kolejnego cRPG, bardziej fps/tps z elementami cRPG.
Odpowiedz
Mnie to przypomina grę akcji, jakiś Resident Evil 5? No takie są moje skojarzenia, może BioWare zwęszył interes w innym gatunku gry, który można znacznie łatwiej wykonać nie narażając się na przesadną krytykę.

Odpowiedz
W Uncharted nie grałem, ale słyszałem bardzo pochlebne opinie na jego temat, nie wiem jednak czy BioWare będzie się pchało do rywalizacji z takim tytułem.

Odpowiedz
Uncharted? Widziałem jak kolega gra i mi się nie spodobała. Druga rzecz - nie wiem czy takiego sobowtóra Uncharteda wydaliby na PC. A Lara Croft jest taka sobie. Ale myślę, że masz trochę racji bo screen wygląda na filmową grę akcji. Niestety.
Odpowiedz
Uncharted jest spoko, chociaż też nie bardzo rozumiem dlaczego wszyscy się tym zachwycają. Grafike ma prześwietną, to fakt - ale reszta jest już dosyć przeciętna. I to sterowanie padem w takiej grze... aż mnie odrzuca jak pomyśle że miałbym znowu się z tym męczyć. Klawiatura to jest jednak coś wspaniałego
Kolor pomarańczowy przeznaczam na moje osobiste sugestie i/lub poprawki, które są konieczne, ale nie brzmią mi idealnie.
Odpowiedz
← Nowości

Pierwsze spojrzenie na nową grę BioWare - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...