Asasyn
Ilość postów: 1941
Klasa: Zabójca
Yyy... Jej usta poruszają się w bardzo nienaturalny sposób... I nie wmówicie mi, że to dlatego, że jest wampirem.
Szczerze? Wolę oryginalną grafikę Baldura. Grafika 3D starzeje się szalenie szybko. Po dwóch latach będziesz uważał, że ta grafika jest straszna (już zresztą mi się nie podoba).
A 2D jest nieśmiertelne. W BG da się spokojnie grać na wyższych rozdzielczościach.
Poza tym w grach 3D podczas dialogów brakuje mi odpowiedniego wyrażania emocji poprzez mimikę oraz jakichś gestów. Bohdi tutaj stoi jak kołek, niezależnie od tego co i w jaki sposób mówi.
W 2D nie było takich szczegółów. Nie było widać twarzy, więc można było sobie to wyobrazić.
Arcymag
Ilość postów: 2899
Klasa: Drow
Szto eto? SZTO ETO?! Potworne. Już na samym początku pomysł utrzydeowienia Baldur's Gate wydawał mi się poroniony, teraz uważam, że jest wręcz profanacją. Sprawi to, że nowe pokolenie graczy będzie kojarzyło sagę BG z jakimiś niewyraźnymi, lichymi postaciami w 3D, zamiast z nieśmiertelną, klimatyczną i wiecznie świeżą dwuwymiarową wspaniałością.
Skrytobójca
Ilość postów: 602
Klasa: Zabójca
Według mnie ona wygląda okropnie na tym filmie... Zgadzam się z przedmówcami, że przeniesienie choć najmniejszej cząstki z BG do 3D to totalna pomyłka...
Druid
Ilość postów: 1473
Klasa: Druid
Cóż, ludzie mają różne pasje. Podejrzewam, że osobom, które nie są wielkimi fanami Baldursów, może się to spodobać, jako taka ciekawostka.