Geralt, Kaedwen i zwykły skur...

dethmolt, wiedźmin 2

Coś przycichło po Sylwestrze w kwestii wiedźmińskiej, co jest dość dziwne, bo wydawałoby się, że o jednej z najbardziej wyczekiwanych gier 2011 roku (według IGN, GameInformera, 1up czy Gametrailers.com), powinno być ciągle głośno. Pewnie trochę przesadzam i możliwe, że to był celowy zabiega taktyczny, aby wypościć pasjonatów gry albo po prostu hype produkcji BioWare tak na mnie wpłynął, że mam zwichrowany pogląd na ten temat.

Tak czy siak, w sieci zadebiutował nowy materiał z „Wiedźmina 2”. Kolejna część serii „z pamiętnika developerów” skupia się na świecie gry oraz tworzeniu postaci. Tym razem dowiemy się, że nowa przygoda Geralta nie ograniczy się do jednego miasta i jego okolic, ale pozwoli nam pohasać po uniwersum stworzonym w umyśle Andrzeja Sapkowskiego. Przekonamy się również, jak wyglądał proces powstawania trzech postaci, które pełnią kluczową rolę w całej historii i do aniołków zdecydowanie nie należą.

Wygląda to naprawdę smakowicie i klimatycznie. Trochę mnie tylko rozczarował ten cały Detmold, który miał w zamyśle powodować ciarki i niepokój, a wyszedł taki standardowy skurczybyk. Ciekawy jestem rodzimego dubbingu – jest duża szansa, że to on w odpowiedni sposób zarysuje tę postać.

PS. Swoją drogą twórcy chyba sobie wzięli do serca komentarze graczy pod filmami i teraz mówią o swoim dziecku ze zdecydowanie większą pasją, a nie jak śnięte ryby. Oby to nie był jednorazowy wybryk!

Odpowiedz
Po tym całym Dethmolcie wyłączyłem. Nie żeby mi się nie podobał, po prostu nie chce znać całej fabuły 5 miesięcy przed premierą.
Odpowiedz
Geralt, w pierwszej prezentowanej zbroi, wygląda jak asasyn.
Odpowiedz
Akurat nic o fabule nie mówią. Przedstawiają tylko pewne postacie. Szczerze, niezbyt mnie porywa ten pamiętnik developera. Nic takiego bardzo zaskakującego.
Odpowiedz
Ehh już nie mogę sie doczekać tego wiedzmina, pierwsza część była świetna a druga zapowiada się jeszcze lepeij.
Odpowiedz
gra jest genialna ale powinni nawiązać do panstewek z pierwszych 2 części powieści i do cintry
Odpowiedz
Określenie tego pana o Iorweth'cie przypadło mi o gustu Mi głos Detmolda się szczerze bardzo podobał - co prawda nie brzmi, że ciarki przechodzą, ale jak go usłyszałem, to można poznać od razu, że to mówi mag
Odpowiedz
← Nowości

Geralt, Kaedwen i zwykły skur... - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...