W interfejsie musiałeś włączyć opcję "wycentruj na drużynie", czy jakoś tak. Taki mały guziczek z czterema skierowanymi do środka strzałkami, w prawym dolnym rogu ekranu. Wyłącz go.
Jeśli wyłączyłeś ten guziczek, który tak ładnie wskazał kolega wyżej, to albo wciskasz klawisz, który jest skrótem do tego guziczka (nie pamiętam który to był), albo masz włączoną pauzę.
Ech, gdy wciskam ten ładny guziczek to przynajmniej mapa się przesuwa, a jak jest wyłączony w ogóle nie da się mapki przesuwać. Na pewno nie mam włączonego, a pauza również nie jest włączona.
Ogólnie to mogę przesuwać mapkę strzałkami, ale jeżeli ktoś będzie jeszcze miał pomysł to niech napiszę
Patch 1.01 Khrona jest nieoficjalny i jakakolwiek numeracja by nie była jest on dużo nowszy od oficjalnej łatki 1.1 (ta wyszła w 2000 roku, a zaktualizowany patch Khrona gdzieś koło 2007 ).
Problem rozwiązany. Sformatowałem kompa(oczywiście nie myślcie, że dla P:T. Komp był już baardzo zawirusowany, a nie miałem antywirusa). Musiałem zaczynać od nowa, ale nie szkodzi. Btw. przez ten czas przeszedłem grę